FUP ZAVRŠIO VJEŠTAČENJE MOBITELA UBIJENE LANE BIJEDIĆ: ŠTA SU ISTRAŽITELJI PRONAŠLI

Stručnjaci iz Federalne uprave policije (FUP) završili su s vještačenjem podataka iz mobitela surovo ubijene Lane Bijedić (19) iz Mostara, koja je prije mjesec pronađena u rijeci Studenčici kod Ljubuškog.

Lanin telefon prije nekoliko dana su uspjeli otključati njemački stručnjaci u jednoj privatnoj agenciji i od tada se nalazio na vještačenju u prostorijama FUP-a u Sarajevu, a po naredbi Tužilaštva ZHK, koje vodi istragu, piše Avaz.

Nezvanično nam je potvrđeno da je mobitel s izvještajem i podacima koji su traženi vraćen Tužilaštvu ZHK na daljnje postupanje. Saznajemo da su izvučeni svi pozivi koji su upućeni s besplatnih mobilnih aplikacija, poput Vibera i WhatsAppa, kako bi se došlo do motiva ovog stravičnog zločina.

Tužilaštvo, koje nema skoro nikakav čvrst trag ko je ubio Lanu, sve nade polaže u vještačenje njenog mobitela i komunikaciju koju je ostvarivala putem Vibera.

  • Sada je sve do Tužilaštva. Mi smo svoj dio posla uradili. Oni su zaduženi za davanje izjava i detalja iz istrage – rečeno je iz FUP-a.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

KOLAŠINAC S ATALANTOM IZBACIO LIVERPOOL, ROMA USPJEŠNIJA OD MILANA

0
Fudbaleri Atalante poraženi od Liverpoola u revanš susretu četvrtfinala Evropske lige rezultatom 1:0, ali su zahvaljući ubjedljivom trijumfu u prvom meču izborili plasman u polufinale takmičenja.