GDJE GOD SE DODIRNEM OSJETIM BOL: MIRALEMU JE HITNO POTREBNA POMOĆ DOBRIH LJUDI ZA LIJEČENJE

Na inicijativu MDD “Merhamet” Jajce na čijem se čelu nalazi Sinanudin Sinan Smajić pokrenut je apel za Miralema Bačvića (45) iz jajačkog naselja Kruščica.

Naime, jajčanin veći duži niz godina ima problema s teškim oboljenjem psorijaze, a osim nje ima problema i sa artritisom.

  • Preko petnaest godina borim se sa psorijazom, u pitanju je teško oboljenje uz artritis. Prošle godine stanje mi se odjednom pogoršalo i bio sam prikovan godinu dana za krevet. Saznao sam za vojnog ljekara u Banja Luci koji mi je pomogao da se dignem iz kreveta, ali svaki moj odlazak koštao me preko 250 KM (terapija, injekcije i prijevoz), Njemu sam išao i do 8 puta mjesečno, a za platu koju zaradim mogao sam pokriti svega tri odlaska, govori nam Miralem Bačvić, koji živi u sretnom braku Amerom s kojom ima dvoje djece.

Stanje mu se sada skroz pogoršalo, a psorijaza se proširila po čitavom tijelu.

  • Ne mogu da dodirnem svoje tijelo, gdje se god dodirnem osjetim bol. Zglobovi mi svakim danom natiču, malo mi injekcije pomognu, ali sve to je nedovoljno. Zbilja ne znam šta da radim. Sve do sada sam se borio sam, ali jednostavno ne mogu više. Doktori su mi rekli da moje stanje prelazi u tešku invalidnost ako se nešto ne poduzme, Ujutro kad ustanem moje tijelo je sve blokirano i ne mogu ni ustati, rekao je.

Uprkos teškom zdravstvenom stanju i slaboj pokretljivosti Miralem je i dalje zaposlen u firmi “Drums 3 B” koja se nalazi u blizini njegove kuće.

  • Veliku zahvalnost dugujem svome gazdi Marku Bošnjaku koji ima dosta razumijevanja prema meni. Nije mi htio dati otkaz kako ne bi izgubio zdravstveno osiguranje. Pored Bošnjaka, veliku pomoć mi pružaju porodica, komšije i brojni prijatelji. Nedavno sam dobio od Medžlisa IZ-e Jajce 2.000 KM koje su skupili putem sergije i naših dobrih džematlija. Svima njima dugujem veliku zahvalnost, a posebnu Sinanu Smajiću pokretaču akcije za mene, jer nisam do sada nikad ništa tražio, nit mi je bilo potrebno. Isto tako ne smijem ni zaboraviti ni Hasiba Veregeta koji mi je bio od velike pomoći, kazao je Miralem Bačvić.

Miralemu su potrebna sredstva kako bi uradio detaljnije preglede kako u našoj zemlji tako i van nje. Vjerujemo da podrška za Miralema Bačviću neće izostati i da će se moći opet vratiti svojim uobičajnim životnim navikama.

Pomoći mu možete na ove račune:

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

NSRS USVOJILA ZAKLJUČKE: PONIŠTITI SVE ODLUKE SCHMIDTA

0
Narodna skupština bh. entiteta RS usvojila je zaključke u kojima se zahtjeva da međunarodna zajednica povuče izmjene Izbornog zakona Bosne i Hercegovine koje je donio visoki predstavnik Christian Schmidt.