GENIJALAN TRIK KAKO DA VAM ĆEVAPI BUDU KAO KOD NAJBOLJEG ROŠTILJDŽIJE

Svako ko je posjetio Sarajevo, sigurno je probao sarajevske ćevape.

Anadolija

Specijalitet koji je pravi simbol Sarajeva prenosi se s generacije na generaciju, a savršenstvo ukusa se krije u smjesi koja treba da odstoji.

Sastojci:

  • 1,5 kilograma mljevene junetine
  • pola kilograma jagnjetine
  • 4 komadića bijelog luka
  • soli u razmjeri dva posto od ukupne količine mesa
  • 2 kašike sode bikarbone

Priprema:

Isjeckajte meso na kockice, dobro posolite, izmješajte i prelijte s oko 100 ml vode i bijelog luka koji ste prethodno prokuhali.

Smjesu promiješajte i ostavite preko noći u frižideru, prenosi Novi.ba.

Sutradan smjesu sameljite dva puta u mašini za meso, ostavite da stoji nekoliko sati na sobnoj temperaturi, te onda stavite u frižider.

Prije nego što počnete sa oblikovanjem ćevapa, u smjesu umešajte sodu bikarbonu.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.