GENIJALAN TRIK ZA NAJHRSKAVIJI PRŽENI KROMPIR: EVO POD KOJIM UGLOM TREBA SJECKATI

Britanski studenti Univerziteta Essex razvili su metodu koja daje savršeno pržen krompir.

Pixabay

Uzimajući prosječne mjere jednog krompira izračunali su pod kojim se uglom treba sjeckati kako bi ispao maksimalno hrskav.

Sjeckanje pod uglom od 30 stepeni

Sjeckajte krompir dijagonalno, nikako vertikalno.

Uz pomoć ove tehnike gornja površina krompira će se povećati za 65 posto, što znači da će imati više površine koja nakon prženja u tiganju može biti fino hrskava.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.