GINEKOLOG MI JE REKAO DA ABORTIRAM JER ĆE BEBA SIGURNO IMATI DAUNOV SINDROM: NIJE GA POSLUŠALA, PA DOŽIVJELA ŠOK

Britanka Džordan Skvajers (25) doživjela je potpuni šok u 12. sedmici trudnoće kada joj je ginekolog nakon urađenog ultrazvuka pokazao detalj na bebi koji, kako joj je objasnio, ukazuje na to da beba zasigurno ima Daunov sindrom i posavjetovao joj da “što prije okonča trudnoću”.

Ona je 2018. godine podijelila svoju priču sa javnošču, a mi vam u cijelosti prenosimo njeno iskustvo.

– Ginekolog mi je rekao da što prije abortiram. Uopšte mi nije dao bilo kakvu drugu opciju, samo je prokomentarisao da “zakažem abortus što prije”. Kako mi je objasnio, budući da beba ima veliku količinu tečnosti u potiljku, sigurno će se roditi sa Daunovim sindromom – prepričava majka.

AA

Ipak, kako kaže, popričala je sa svojim partnerom Džonatanom (33) i kako su već imali jedan pobačaj, riješili su da ne prekidaju trudnoću.

Odbijala je, kaže, da ide na dalje testove i preglede i mirno je čekala termin za porođaj. Na svijet je njihov sin Džej došao carskim rezom i bio je potpuno zdrav.

– Ne znam da li je to majčinski instinkt ili nešto drugo, ali znala sam da moram da nastavim trudnoću. A majkama želim da poručim da uvijek traže mišljenje drugog ljekara, naročito u ovako teškim i osjetljivim situacijama – rekla je ona.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

NSRS USVOJILA ZAKLJUČKE: PONIŠTITI SVE ODLUKE SCHMIDTA

0
Narodna skupština bh. entiteta RS usvojila je zaključke u kojima se zahtjeva da međunarodna zajednica povuče izmjene Izbornog zakona Bosne i Hercegovine koje je donio visoki predstavnik Christian Schmidt.