GIORGIO ARMANI I OSTALI BOGATAŠI POBJEGLI IZ LUKSUZNIH VILA ZBOG POŽARA

Usljed požara koji su izbili na sicilijanskom otoku svi bogataši koji su našli se u tom trenutku brzo su pobjegli iz luskuznih vila.

Jedan od njih je i poznati modni dizajner Giorgio Armani i desetine drugih koji su bili prisiljeni pobjeći iz svojih vila za odmor preko noći dok su vatrogasci radili na gašenju ostataka dva šumska požara na sicilijanskom otoku trvu Pantelleria u četvrtak.

Prema objavljenim fotografijama u javnosti požar se proširio do vile Armanija iako njegova služba za odnose sa javnošću tvrdi da je zaustvljen u blizini imanja. Armani i gosti evakuirani su na čamac u luci tokom noći.

 Šef regionalne agencije za civilnu zaštitu Salvatore Cocina rekao je da se sumnja da je podmetnut požar u dva šumska požara koji su prisilili oko 30 ljudi da potraže utočište u čamcima ili na sigurnijim dijelovima otoka.

Vatrogasci su koristili kanadere da ugase vatru. Gradonačelnik otoka Vincenzo Campo rekao je novinskoj agenciji ANSA da dva kanadera rade na gašenju posljednjeg plamena na zahtjevnom terenu i da je vjetar oslabio.

Lokalni dužnosnici su apelirali na bilo kakvu informaciju koja bi pomogla u identifikaciji uzroka požara, koji je počeo u dvije tačke na udaljenosti od 400 metara, prenosi Bljesak.info.

Pantelleria, koja se nalazi između Sicilije i Tunisa, popularna je plaža i planinarska destinacija koja uključuje drevna arheološka nalazišta i prirodne geografske formacije.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

TURSKI BROD SA 3.774 TONE HUMANITARNE POMOĆI ZA GAZU STIGAO U...

0
- Deveti brod dobročinstva - upućen iz Turske za ljude u Gazi, pristao je u egipatsku luku Arish, gdje će biti istovareno oko 3.774 tone humanitarne pomoći.