‘GLAVNI POLICAJCI’ U MANJEM BH. ENTITETU TUŽILI DAVORA DRAGIČEVIĆA ZA KLEVETU

Dragan Lukač, Darko Ilić i Darko Ćulum tužili su Davora Dragičevića za klevetu i traže po 8.000 KM radi naknade štete.

Advokat Davora Dragičevića Dragan Tolimir u Osnovnom sudu u Banjoj Luci danas je priložio fotografije iz obdukcionog nalaza, a današnje ročište odloženo je za april.

Pripremno ročište po tužbi ministra unutrašnjih poslova RS Dragana Lukača, bivšeg načelnika Uprave za organizovani i teški kriminalitet Darka Ilića i nekadašnjeg direktora Policije RS, a sada čelnog čovjeka SIPA-e Darka Ćuluma protiv Davora Dragičevića, a radi naknade štete zbog klevete odloženo je za 5. april ove godine, navodi BN TV.

Advokat Dragan Tolimir naveo je da je priložio brojne dokaze koji će pokazati da je stav Davora Dragičevića opravdan, te da nije riječ o kleveti.

“Ako se tijelo kotrljalo niz rijeku Crkvenu od Lauša do ulaska u Vrbas moralo je na tijelu biti veliki broj ogrebotina, posjekotina, a toga na tijelu nema, to indicira da se to nije desilo tako kako je opisano i kako su na konferenciji izjavila ova tri tužioca. Iz toga bi svaki razuman čovjek, pa isto tako i Davor Dragičević mogao da zaključi da to nije došlo na takav način i da Policija nešto skriva”- ističe Tolimir.

U tužbi koja je podnesena 21. maja 2018. godine, a koja je dopunjena u novembru iste godine, Dragičević se terete da je tokom protesta na Trgu Krajine zbog nerazjašnjenog ubistva, više puta ponavljao kako su navedena lica “saučesnici u ubistvu njegovog sina”. U tužbi, piše da su Lukač, Ćulum i Ilić porodični ljudi, te ugledni građani koji časno i pošteno rade svoj posao.

“Njihov punomoćnik je rekao da će oni eventualno doći na glavnu raspravu, danas nisu bili. Oni se očigledno plaše suočavanja sa svim tim. Pokušali su  i da osporavaju ove dokaze. Dakle njihov stav je da se tim dokazima ne može ništa dokazivati, a moj stav je da svi ti dokazi pokazuju da bi ja i svako drugi da sam bio na mjestu Davora Dragičevića izveo isti zaključak i na isti način postupio i optužio MUP. On je optužio MUP, a ova trojica su samo personifikacija MUP-a” – dodaje Tolimir.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

KOLAŠINAC S ATALANTOM IZBACIO LIVERPOOL, ROMA USPJEŠNIJA OD MILANA

0
Fudbaleri Atalante poraženi od Liverpoola u revanš susretu četvrtfinala Evropske lige rezultatom 1:0, ali su zahvaljući ubjedljivom trijumfu u prvom meču izborili plasman u polufinale takmičenja.