Ukusan, hranjiv i zanimljiv obrok.
Sastojci:
šampinjoni,
30 g blitve,
30 g mladog sira,
1 jaje,
30 g kačkavalja,
20 g goveđe pršute,
15 g kajmaka,
so, biber.
Priprema:
Šampinjonima odstranite drške i malo kašičicom izdubite. Složite u podmazani pekač. U svaku kapicu stavite po malo kajmaka ili putera. Stavite da se peče 10 minuta na 200 stepeni.
Sjedinite sir i jaje. Blitvu i pršutu sitno isjeckajte, kačkavalj izrendajte pa sve dodajte u pripremljeno jaje.
Izvadite pekač iz rerne, kapice ispraznite od tečnosti, a zatim napunite filom. Vratite da se peče još 20 minuta.
Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa ‘GLEDAJ Hayat‘ na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.
Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.