GLUMAC OSUĐEN NA 18 MJESECI ZATVORA ZBOG PRIJETNJI KOMŠIJAMA

Naime, Craig Fitzpatrick je otišao u zatvor nakon svađe sa jednom porodicom koja živi blizu njega.

Žena koja je napadnuta, na suđenju koje se uživo prikazivalo na jednom od inostranih TV kanala rekla je kako je Craig bio vidno nadrogiran i da je uvijek imao sumnjivo ponašanje, da je uvijek čudno gledao te da ga je na ulici uvijek izbjegavala. Trudila se da ne dođu kontakt i da joj nije jasno koji je poriv bio za ovakav potez.

Na sudu se saznalo da je Fitzpatrick ušao na imanje želeći da razgovara iz nepoznatih razloga, sa čovjekom i ženom koji tamo žive i da je sve vrijeme mahao mačetom.

Kreg je 27. augusta ove godine udarao hladnim oružjem prvo po ulaznim vratima kuće, sa kojom je prijetio prisutnima, potom je i razbio prozore mačetom.

Suđenje se je trajalo od kraja augusta do početka decembra.

Fitzpatrick je zatim otišao u policijsku stanicu kako bi se sam predao.

Na sudu je rekao je da su mu članovi te porodice prijetili, napadali ga i vrijeđali, prije nego što ih je napao.

Svjestan sam da ste glumac, rečeno mi je da niste uspjeli da ostvarite svoj potencijal zbog raznih faktora, a naročito zbog zloupotrebe alkohola i drugih opojnih supstanci, kao i zbog sklonosti agresiji – rekao je sudija glumcu prije nego što ga je osudio na 18 mjeseci zatvora.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

SARAJEVSKI LJEKARI UPUTILI APEL: PRESTANITE SA UBIJANJEM DJECE U GAZI I...

0
Sarajevski ljekari koji su studirali na Medicinskom fakultetu u Sarajevu u periodu 1965-1970., uputili su otvoreno pismo u kojem pozivaju svjetske moćnike da zaustave ubijanje djece i civila u Gazi, Ukrajini i bilo gdje na svijetu.