GLUMICA DOBIJA STRAŠNE PORUKE NAKON ISPOVIJESTI O SILOVANJU: IZMISLILA SI, KAKO TE NIJE SRAMOTA

Glumica Danijela Štajnfeld u svom dokumentarnom filmu "Zacijeli me", predstavljenom na Filmskom festivalu u Sarajevu, tvrdi da ju je silovao moćnik iz filmske industrije.

  • Ne možete nikoga natjerati da vas siluje. Ja bih sa ovim filmom voljela ne da se na neki senzacionalistički način prikaže nešto grafički, nego jedan intiman portret – da je ovo jedan društveni problem, kulturni problem, i da je moja i poruka filma da je izliječenje jako jednostavno, samo bi trebalo da saslušamo žrtve. Ljudi, ako prijave ili se nekome povjere, neće biti osuđivani – poručila je Danijela.

Glumica je u međuvremenu na Instagramu otkrila da dobija strašne poruke od ljudi koji tvrde da je sve ovo izmislila.

  • Evo zašto je mnogima teško da progovore. Meni nije teško da govorim za sve one koje ove reakcije ne mogu da podnesu, jer sam ja zacijelila svoje rane. Govorim u nadi da će moj glas donijeti razumijevanje da ne treba kinjiti i osuđavati žrtve – napisala je Danijela na Instagramu.

I pored ovih užasnih poruka, Danijela je dobila podršku od fanova.

  •  Ološ je ova osoba koja je ovako napisala … zar je malo što je Danijela sve preživjela i hvala Gospodu ostala zdrava i čista bez obzira na prljavštinu u koju su je ubacili… Danijela draga, bori se u ime onih koji ne smiju iz bilo kog razloga a takvih je uvijek puno! – napisala je jedna žena.

Inače, Danijela se nedavno ponovo oglasila i zahvalila se podršci.

  • Jedva čekam da vidite cijelu moju istinu i sve što hoću da podijelim sa vama što je iskreno i intimno i najveća tajna koju sam čuvala sve ove godine. Sve će se uskoro saznati – rekla je u svom video obraćanju.

Potpredsjednica Vlade Srbije i predsjednica Koordinacionog tijela za rodnu ravnopravnost, prof. dr Zorana Mihajlović izjavila je danas da su nasilje nad ženama, uključujući seksualno zlostavljanje i silovanje žena veoma osjetljive i teške teme za žrtve i društvo u cjelini i sa tim se ne treba igrati.

Mihajlovićeva je istakla da su institucije države tu da rade svoj dio posla i pozvala žene da ne šute i da prijave nasilnike.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE