GORAŽDANSKI ATLETIČARI I BICIKLISTI ODAJU POČAST ŽRTVAMA GENOCIDA U SREBRENICI

Goraždanski atletičari i biciklisti i ove godine odat će počast žrtvama genocida u Srebrenici, a kao dio zvaničnog programa obilježavanja 25. godišnjice genocida, iz Goražda će prema Potočarima krenuti 9. i 10. jula.

Predsjednik Atletskog kluba Goražde Zaim Šuman podsjeća da ovaj klub peti put organizuje Maraton mira “Goražde – Žepa – Srebrenica“ koji je simbolična spona nekadašnje tri zaštićene zone UN-a.

  • Tradiciju ćemo nastaviti i ove godine, ali u smanjenom obimu zbog pogoršane epidemiološke situacije, sa najviše pet maratonaca. Bilo je mnogo zainteresovanih naših prijatelja iz različitih gradova i klubova koji su željeli učestvovati, ali s obzirom na trenutnu situaciju odlučili smo se za manji broj – ističe Šuman.

Dodaje da će Maraton mira krenuti u četvrtak, 9. jula

  • Start će biti u osam sati sa platoa Memorijalne šume Srebrenica 8.372 na Posestri. Kao i svake godine, prolaskom kroz grad proučit ćemo Fatihu i pokloniti se poginulim braniocima Goražda, pripadnicima MUP-a i ubijenoj djeci Goražda, a onda nastavljamo naš put prema Žepi gdje očekujemo dolazak u večernjim satima – precizirao je on.

Goraždanskim biciklistima ovo će biti osmo učešće u obilježavanju godišnjice genocida.

-Trenutno imamo prijavljenih 15 učesnika. Biciklistički maraton će se kretati u dužini od 170 km a prolazi kroz općine Novo Goražde – Rogatica – Sokolac – Han Pijesak – Konjević polje – Milići – Bratunac sa odredištem u Memorijalnom centru Potočari. Ispred Gradske dvorane polazimo 10. jula u 9 sati, a dolazak je planiran oko 19 sati. Naravno, poštovat ćemo sve preporuke vezane za epidemiološku situaciju – ističe predsjednik Biciklističkog kluba Goražde Adnan Efendić.

Skromnu podršku očuvanju ove tradicije i učešću atletičara i biciklista u obilježavanju 25. godišnjice genocida u Srebrenici pružila je nekolicina institucija i privrednih subjekata.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

NSRS USVOJILA ZAKLJUČKE: PONIŠTITI SVE ODLUKE SCHMIDTA

0
Narodna skupština bh. entiteta RS usvojila je zaključke u kojima se zahtjeva da međunarodna zajednica povuče izmjene Izbornog zakona Bosne i Hercegovine koje je donio visoki predstavnik Christian Schmidt.