GORI I U BOSNI: VATRA OZBILJNO ZAPRIJETILA ELEKTRIČNIM STUBOVIMA

Svakodevno svjedočimo mukotrpnoj borbi sa požarima širom BiH.

I dok danima traju intenzivni napori na gašenju požara u općinama Konjic, Čitluk i Čapljina, a posebno na lokalitetu Čvrsnice gdje je bio angažovan hrvatski kanader, u općini Kakanj došlo je do zapaljenja šume i niskog rastinja kod sela Ričica.

Općina Kakanj

Kako je za Hayat.ba potvrđeno, zahvaljujući intervenciji pripadnika Profesionalne vatrogasne jedinice Kakanj, požar je lokalizovan i stavljen pod kontrolu, čime je sačuvana elektro mreža kojoj je vatrena stihija ozbiljno zaprijetila uslijed približavanja električnim stubovima.

Pojedinosti i uzrok požara još uvijek nisu poznati.

(M.I.)

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

SKANDAL U NJEMAČKOJ: EKSTREMNI DESNIČARI IZ AFD-A PRIMALI NOVAC IZ RUSIJE

0
Zastupnik alternative za Njemačku (AfD) u Bundestagu Peter Bystron bio je, prema češkoj Sigurnosno-informativnoj službi (BIS), jedan od političara koji su primali novac od ruske utjecajne organizacije, pišu Dennik N i magazin Der Spiegel.