GRABOVICA ZA HAYAT: RANE KOJE SU RODITELJI UBIJENE DJECE ZADOBILI NIŠTA NE MOŽE IZLIJEČITI

Oni kojima je danas najteže jesu roditelji djece ubijene u Sarajevu.

Fikret Grabovica, predsjednik Udruženja rodirelja djece ubijene u opkoljenom Sarajevu govorio je za Hayat.

Kako je rekao, osjećanja su pomješana, mnogo beskrajne tuge zbog 1.600 ubijene djece. To su dvije škole pune učenika.

  • Te rane koje su roditelji zadobili nikada nisu izlječene, niti ih može bilo šta izliječiti. I ovo je način kada osjetimo da su naše rane malo ublažene, i dio koji nama daje ponos je da BiH postoji u svojim granicama i da ćemo je sačuvati i odbraniti. Kao što znamo, ubiti jedno dijete, roditelj, posebno majka, kada ostane i kada se dijete otrgne iz njihovog zagrljaja, nema veće nesreće i tragedije da može biti. Kada se neki žele ponovo vratiti u 90-te godine, ne razmišljaju o tome da su kreatori onoga što se dešavalo, da su unesrećili desetine hiljada ljudi širom BiH, a vjerovatno i svoj narod – rekao je Grabovica.

Ističe da dešavanja u Ukrajini djeluju uznemirujuće, posebno za ljude koji imaju svježe rane i koji su proveli taj period 90-tih godina.

  • Ako se nastavi, teško je reći kakve će posljedice biti posebno na djecu i civile Ukrajine. Svi ratovi su se završavali pregovorima i ovaj će se završiti, ali što prije, to bolje – poručio je.

Pogledajte video OVDJE.

(Nermina Hasić)

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE