GRAD U BIH PRVAČIĆIMA DAJE PO 100, A POLAZNICIMA U SREDNJU ŠKOLU 200 KM

Gradska uprava Čapljine obezbijedila je bespovratna sredstva kao pomoć roditeljima koji upisuju djecu u prve razrede osnovne i srednje škole.

Kako su priopćili, svako dijete koje se upisuje u prvi razred osnovne škole na području Grada Čapljine besplatno će dobiti nove udžbenike za tekuću školsku godinu, odnosno financijsku pomoć od 100 maraka za kupnju udžbenika i školskog pribora.

Lokalna vlast nije zaboravila ni srednjoškolce, pa tako svaki učenik pri upisu u Srednju školu Čapljina dobiva 200 maraka bespovratnih sredstava.

  • Gradska uprava Čapljine na čelu sa gradonačelnikom Smiljanom Vidićem na ovaj način olakšava roditeljima visoke troškove koji su potrebni da bi svoju djecu poslali u školske klupe – saopćili su iz te uprave.

Uputili su obavijestili svim roditeljima koji svoju djecu upisuju u prvi razred osnovne ili srednje škole da dostave potvrdu o transakcijskom broju žiro računa s pečatom banke, kao i osnovne podatke, odnosno ime i prezime djeteta i roditelja.

Traženu dokumentaciju potrebno je dostaviti u upravu škole, a krajnji rok za dostavu dokumentacije je 11. rujna ove godine, stoji u priopćenju, piše Fena.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

PROMO / EUROPSKI MILJENIK DOBIO OSVJEŽENJE

0
Hyundai Tucson je osvojio srca europskih vozača još davne 2004. godine, etablirajući se kao najprodavaniji model i miljenik fanova širom kontinenta.