GRAĐANI OČI U OČI SA POLICIJOM: VLADA ZATIŠJE U BEOGRADU NA PROTESTIMA

Sinoć su u Srbiji održani novi protesti protiv mjera uvedenih uslijed epidemije koronavirusa i protiv vlasti Aleksandra Vučića. Nakon dva dana nasilja treći je dan protesta protekao u najvećem dijelu mirno.

Srbijanska premijerka je danas kazala kako neće prezati ni od najstrožih mjera.

  • Mi nećemo prezati od strogih mjera da zaštitimo zdravlje i živote ljudi. Moje mišljenje je da bi najefikasnije bilo izvanredno stanje i zabrana kretanja barem vikendima – rekla je i dodala kako se u tome slaže s Vučićem.

Potom je, govoreći o kontroli koronavirusa, govorila i o protestima.

  • Discipline su se držala samo najdiscipliniranija društva, a svi drugi su uvodili stroge mjere.

Ja vjerujem da možemo ove brojeve dovesti pod kontrolu bez potpune zabrane kretanja, ali ako mjere koje smo donosili prije 10 dana ne donesu rezultate, a vidjet ćemo što nas čeka zbog protesta, koji za mene nije ništa drugo osim potpuno nepromišljenog zdravstvenog rizika, politika sa strane…za proteste ima vremena. Za borbu protiv koronavirusa više nema vremena.

Kurir
  • Za proteste će uvijek biti vremena, čim vidimo da su brojevi pod kontrolom, izvolite, protestujete…ali sada će naš zdravstveni sistem vidjeti velik broj ljudi i njihovih roditelja, ovih koji su bili na protestima na liječenju u bolnici – rekla je.

Podsjetimo, prva tri dana protesta obilježilo je brutalno nasilje. Danas se održavaju novi protesti.

Policija je uspjela potjerati protestante sa samog ulaza u Skupštinu na određenu udaljenost i sada traje zatišje. Reporteri koji prate prosvjede morali su se skloniti sa strane kod bočnog ulaza u parlament.

Situacije se smirila. Policija je dobila pojačanje i sada je parlament u potpunosti opkoljen policijskim snagama.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

ARGENTINA TRAŽI PARTNERSKI STATUS U NATO-U

0
Argentina je od NATO-a zatražila da postane jedna od "globalnih partnera" tog sigurnosnog saveza, rekao je ministar obrane Luis Petri u trenutku kada njegova zemlja traži način da osnaži veze sa SAD-om i Evropskom unijom.