GRAĐANI VEĆ SIJU NA DODIJELJENOJ ZEMLJI

Općina Vogošća je u petak dodijela općinsko zemljište građanima kako bi bilo stavljeno u funkciju poljoprivredne proizvodnje. Dodijeljeno je ukupno 25 dunuma općinskog zemljišta na 37 lokacija. Od toga su 22 lokacije na području Rosulja, a na području Gornje Jošanice 15 lokacija. Veličina dodijeljenih parcela kreće se od 200 kvadratnih metara pa naviše.

Važno je naglasiti da su svi građani koji su aplicirali po ovom javnom pozivu i ostvarili pravo da dobiju zemljište na korištenje u svrhu poljoprivredne proizvodnje. Zemljište su dobili u stanju pripremljenom za sjetvu, odnosno uzorano i isfrezano.

U subotu je izvršena i podjela sadnog materijala tako da su mnogi od građana koji su ostvarili to pravo tokom vikenda već počeli da siju na odobrenim parcelama. Sa RTV Vogošća smo obišli naše sugrađane koje smo zatekli na dodijeljenim parcelama i svu si izrazili zahvalnost i zadovoljstvo činjenicom da su korisnici ovog projekta. Pored toga iskazali su i želju da ovaj projekat ne bude aktivan samo u vrijeme korone nego i kasnije.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

TUŽBA PROTIV SUTKINJE IZ GRADAČCA NIJE NI POKRENUTA ZBOG NEODREĐIVANJA ZABRANE...

0
Na pripremnom disciplinskom ročištu u postupku protiv Lejle Numanović, sutkinje Općinskog suda u Gradačcu, rečeno je da tužba nije pokrenuta zbog neodređivanja mjera zabrane Nerminu Sulejmanoviću, već zbog korištenja dijelova odluke iz drugog predmeta.