VOGOŠĆANKA NEĆE MOĆI GLASATI JER MOBILNI TIM OIK ODBIJA DA DOĐE NA ADRESU

Građanka Općine Vogošća neće moći ispuniti svoju građansku dužnost i glasati zbog toga što se nalazi u samoizolaciji a organi Općinske izborne komsije odbili su da izađu na teren.

Poruku od građanke prenosimo u cjelosti:

“Pozdrav, javljam Vam se s informacijom da se u opštini Vogošća masovno odbijaju zahtjevi za izlazak mobilnih timova za osobe koje se nalaze u samoizolaciji ili su pozitivne na COVID-19.

Naime, obratila sam se 11. OIK Vogošća da se nalazim u samoizolaciji sa svojim podacima i da čekam rezultate testiranja, te da želim da izađe mobilni tim kako bih mogla glasati jer mi je doktor otvorio samoizolaciju. Poslali su mi uputstvo tražeći ili nalaz sa pozitivnim rezultatom ili da dostavim rješenje o samoizolaciji. Jutros sam dostavila za sebe i svoje roditelje anketni upitnik izdat od strane Doma zdravlja Vogošća, sa pečatom, na kojem je navedeno da sam COVID pozitivna te da se moji roditelji nalaze u samoizolaciji, ponovno tražeći da izađe mobilni tim kako bismo mogli glasati. Večeras mi je stigao mail od OIK Vogošća u kojem navode da nas odbijaju za izlazak mobilnog tima zbog “nepotpune prijave”.

Nalaz nismo mogli poslati prije danas jer je brat tek sinoć pokupio isti, a niti roditelji niti ja nismo mogli isti preuzeti jer se nalazimo u samoizolaciji. Dobili smo također informaciju od drugih poznanika da mi nismo prvi slučaj koji je odbijen za izlazak mobilnog tima za glasanje, pa se dovodi u pitanje po kojim to kriterijima OIK “bira” kome će poslati mobilni tim, a kome ne?

Našla sam za shodno da se vama obratim jer mislim da javnost ima pravo da zna kakva se prevara sprema u nedjelju.” – pisala je zabrinuta građanka portalu Vogošća.info.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

TRODNEVNI ŠTRAJK UPOZORENJA PROSVJETARA U KANTONU SARAJEVO: USKORO ODLUKA O DRUGIM...

0
U osnovnim školama u Kantonu Sarajevo uspješno je proveden trodnevni štrajk upozorenja u periodu od 17. aprila do danas, a učešće su uzele i kolege koje nisu članovi sindikata, saopćeno je večeras iz Sindikata osnovnog obrazovanja i odgoja Kantona Sarajevo.