GRADONAČELNIK TIRANE URUČIO DŽAFEROVIĆU KLJUČ GRADA

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović, koji boravi u službenoj posjeti Albaniji, susreo se danas u Tirani s gradonačelnikom Tirane Erionom Veliajem.

Predsjedavajući Džaferović i gradonačelnik Veliaj razgovarali su o projektima koji se realiziraju jer su Tirana i Sarajevo pobratimski gradovi od 1996. godine što označava međugradsko partnerstvo između dva grada s ciljem kulturne i privredne razmjene.

  • Cilj ove posjete je da se ojača saradnja između dvije zemlje jer imamo sve uvjete za najbolju saradnju ali ona još nije na nivou kojem bi mogla biti. Vrijeme je da otvorimo novu stranicu i krenemo dalje na političkom, ekonomskom i kulturnom planu u bilateralnoj, regionalnoj i euroatlantskoj sferi. Nakon svih ovih sastanaka vjerujem da ce se to i dogoditi – kazao je ovom prilikom Džaferović.

Veliaj je danas Džaferoviću svečano uručio Ključ grada Tirane, piše Fena.

Nakon susreta s gradonačelnikom, predsjedavajući Džaferović uputio se na sastanak s predsjednikom Parlamenta Republike Albanije Gramozom Ruçijem.

Pogledajte video OVDJE.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE