GRLIĆ RADMAN U DANSKOJ: ZA HRVATSKU JEDNO OD NAJVAŽNIJIH PITANJA SITUACIJA U BIH

Šef hrvatske diplomacije Gordan Grlić Radman boravio je u petak u Kraljevini Danskoj, a s danskim kolegom razgovarao je o Bosni i Hercegovini i istaknuo nužnost reforme izbornog zakona u toj zemlji, navodi se u saopćenju Ministarstva vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske.

Posjeta Grlića Radmana Danskoj bila je prilika obilježavanja 30. godišnjice uspostave diplomatskih odnosa između Republike Hrvatske i Kraljevine Danske.

Ministri su naglasili pritom kako Hrvatska i Danska podupiru proces proširenja zbog važnosti mira i stabilnosti neposrednog susjedstva Evropske unije, a time i Evrope u cjelini.

Grlić Radman je kazao kako Hrvatska dijeli najdulju granicu s BiH te da je za Hrvatsku “jedno od najvažnijih pitanja situacija u Bosni i Hercegovini”.

Istaknuo je nužnost reforme Izbornog zakona u Bosni i Hercegovini kao preduvjeta za stabilnu i funkcionalnu državu ravnopravnih konstitutivnih naroda i svih drugih građana, kao i za stabilnost područja jugoistočne Evrope, ističe se uz ostalo u priopćenju.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

DUA LIPA U PRIŠTINI SPREMA SPEKTAKL KAKAV BALKAN NE PAMTI: SANJALA...

0
Dua Lipa govorila je o prelasku u svijet glume sa svojim ulogama u „Barbie” i „Argylle” koje je imala prošle godine. Albanska pjevačica (28) glumila je sirenu u „Barbie” i otpjevala „Dance the Night” za film. Utjelovila je teroristicu LaGrange u „Argylleu”.