OVO JE TAJNA FENOMENALNOG MAĐARSKOG GULAŠA

Nema ko ga ne voli!

Sastojci:

1,5 kg crnog luka

200 ml ulja

20 g soli

2,5 kg junetine

30 g začina za jelo

10 g bibera

50 g mljevene crvene slatke paprike

30 g mljevene crvene ljute paprike

5 g bijelog luka

Naravno, možete praviti i sa manjom količinom, zavisno koliko osoba će jesti.

Priprema:

Isjeckajte na kockice crni luk i stavite u lonac, dodajte ulje, i odmah  zatim so da bi se luk bolje sjedinio. 

Dinstajte ga dok ne dobijete želatin, tj. gustu masu. Isjeckajte junetinu na kockice (2,5×2,5cm) i dodajte je u izdinstani luk, zatim nalijte vode toliko da prekrije meso.

U sve to dodajte začin za jelo, biber, mljevenu crvenu slatku papriku, mljevenu crvenu ljutu papriku,  bijeli luk i ostavite da se kuha 2-3 sata na umjerenoj vatri (u zavisnosti od mesa). 

Kad se to sve lijepo sjedini, tj. dobijete gustinu, gulaš je spreman za jelo!

Možete ga jesti sa pire krompirom ili tjesteninom.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa ‘GLEDAJ Hayat‘ na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE