ZLATNI I SREBRENI STUDENTI NISU ZABORAVLJENI: URUČENE IM DIPLOME I NOVČANE NAGRADE

Načelnik Općine Stari Grad Sarajevo Ibrahim Hadžibajrić nagradio je danas studente iz općine Stari Grad koji su dobili najviša priznanja Univerziteta u Sarajevu - zlatne i srebrene značke, za izuzetne rezultate i vrlo visok prosjek ocjena za vrijeme prvog ili drugog ciklusa studija.

U društvu predsjedavajućeg Općinskog vijeća Stari Grad Mirze Batalovića, načelnik Hadžibajrić uručio je tim uspješnim mladima diplome i novčane nagrade, a prijem studenata prisustvom je uveličao i rektor Univerziteta u Sarajevu Rifat Škrijelj.

Obraćajući se studentima Hadžibajrić je kazao da je to nagrada za sav trud koji su uložili tokom školovanja, te da se maksimalno zalaže da Općina Stari Grad i pored svih poteškoća koje prouzrokuje pandemija korona virusa, ne smanjuje iznose za stipendiranje učenika i studenata.

– Bez obzira na budžet koji trebamo usvojiti nismo ni ove godine smanjivali iznose za stipendije, bilo da se to radi o djeci boračke populacije, nadarenim studentima ili onima koji izučavaju stare zanate i obrte. Sve je ostalo u istom omjeru i istoj vrijednosti kao što je to bilo prije pandemije. Koliko se mojim dolaskom na čelu ove institucije povećao iznos za naše učenike i studente govori podatak da se 2008. godine godišnje izdvajalo nekih 72.000 KM, a danas je taj iznos blizu 400.000 KM – kazao je Hadžibajrić.

Škrijelj je izrazio zahvalnost načelniku Hadžibajriću što je u svojoj lokalnoj zajednici prepoznao i nagradio uspješne mlade osobe.

– Velika je radost mene kao rektora Univerziteta u Sarajevu vidjeti da postoji načelnik koji svoje učenike, studente prati, stipendira i nagrađuje. Vrlo je bitno da mladi imaju podršku institucija svojih mjesnih područja. Naša država mora čuvati kao najvrijednije dragulje ove vrhunske studente, da ih sistemski zapošljava – kazao je rektor Škrijelj.

Prijem studenata organizovan je putem općinske Službe za obrazovanje, kulturu i sport. Svi studenti zlatne značke dobili su po 500 KM, a srebrene značke po 300 KM, saopćeno je iz Općine Stari Grad Sarajevo.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE