HALE I DALJE GORE: POŽAR U INDUSTRIJSKOJ ZONI VATROGASCI NE MOGU DA OBUZDAJU JOŠ OD SINOĆ

Bez povrijeđenih, ali sa stopostotnom štetom u četiri proizvodne hale dva preduzeća – bilans je velikog požara koji je sinoć oko 21.30 sati izbio u Industrijskoj zoni "Stefil" u Valjevu. Gašenje vatrene stihije, koja je golim okom praktično bila vidljiva iz svih dijelova grada, traje i dalje.

Požar je izbio u jednoj od proizvodnih hala preduzeća “Samedi”, koje se bavi proizvodnjom namještaja, veoma brzo se proširio na još dvije hale te kompanije, a onda zahvatio i četvrtu, firme “Rover” koja se nalazi u tom dijelu Industrijske zone i takođe proizvodi namještaj.

Vatreni stub praćen ogromnom količinom dima bio je vidljiv praktično iz svih dijelova Valjeva, a temperatura koju je proizveo požar je bila tako visoka da je topila metalne konstrukcije zapaljenih hala!

Srećom, iako je do izbijanja požara došlo u drugoj smjeni zaposlenih u “Samediju”, povrijeđenih nije bilo.

U gašenju požara učestvovale su praktično sve raspoložile snage Vatrogasno-spasilačke jedinice Valjevo sa osam vozila, a u pomoć su im priskočili i vatrogasci vojne fabrike “Krušik”, kao i vozila komunalnih preduzeća “Vidrak” i “Vodovod”.

Zahvaljujući njihovim nadljudskim naporima, požar je oko ponoći lokalizovan i spriječeno je njegovo dalje širenje ali će gašenje vatre, kako piše Blic, potrajati još nekoliko sati jer se u halama “Samedija” nalazi velika količina gorive materije, poput drveta, daski, lakova i kreda, koje se koriste za proizvodnju nameštaja.

Nakon toga, ekipe policije i Osnovnog tužilaštva sprovešće uviđaj i istragu kako bi se utvrdilo šta je uzrok požaru koji je pričinio stopostotnu štetu ovoj valjevskoj kompaniji, koja od prije sedam godina posluje u halama površine oko 11.000 kvadratnih metara, podignutim u krugu nekadašnjeg Društvenog preduzeća “Stefil” koje se takođe bavilo proizvodnjom nameštaja.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

SARAJEVSKI LJEKARI UPUTILI APEL: PRESTANITE SA UBIJANJEM DJECE U GAZI I...

0
Sarajevski ljekari koji su studirali na Medicinskom fakultetu u Sarajevu u periodu 1965-1970., uputili su otvoreno pismo u kojem pozivaju svjetske moćnike da zaustave ubijanje djece i civila u Gazi, Ukrajini i bilo gdje na svijetu.