HAOS NA AERODROMU NA HAITIJU: MIGRANTI DEPORTOVANI IZ SAD-A, USLIJEDILI SU MUČNI PRIZORI

Mučne scene izbile su na glavnom aerodromu Haitija nakon što su migranti deportovani iz SAD.

U utorak su migranti na aerodromu u Port-au-Princeu pohrlili nazad prema avionu kojim su stigli, dok su drugi bacali cipele prema avionu.

Prošlog vikenda, SAD su počele deportovati migrante iz pograničnog grada u Teksasu koji je zabilježio priliv migranata posljednjih sedmica.

Oko 13.000 potencijalnih imigranata okupilo se ispod mosta koji povezuje Del Rio u Teksasu sa Ciudad Acuñom u Meksiku.

Haos se dogodio na aerodromu Toussaint Louverture dok je jedan čovjek pokušao ponovo ući u avion. Posada aviona požurila je na vrijeme zatvoriti vrata aviona, javlja Reuters.

Na video snimcima s aerodroma vide se ljudi kako se bore da pokupe svoje lične stvari nakon što su im torbe izbačene iz aviona.

Postoje izvještaji da nekim migrantima nije rečeno da će ih vratiti na Haiti.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE