HAOS U BEOGRADU: DEMONSTRANTI KAMENJEM GAĐAJU POLICIJU, PALE KONTEJNERE I RAZBIJAJU IZLOGE

Demonstranti koji su se okupili ispred Skupštine Srbije nezadovoljni ponovnim uvođenjem policijskog sata u Beogradu, probili su vrata parlamenta i ušli u zgradu, ali ih je žandarmerija ubrzo zaustavila i izbacila napolje.

Građani su ponovo pokušali upad bacajući baklje i limenke nakon čega je policija odgovorila suzavcem i rastjerala demonstrante koji su uzvratili bakljama.

Na ulicama se vide demonstranti krvavih glava, a policija pokušava i uhapsiti one koji su bili u prvim redovima protesta. Demonstracije su se proširile po okolnim ulicama i parkovima.

Grupa demonstranta povukla se prema Trgu Nikole Pašića gdje je nasilje eskaliralo. Oni su kamenjima i flašama razbijali izloge i kontejnere. Izgurali su ih na ulicu, gdje je već satima blokiran saobraćaj, i zapalili ih.

Građani lome saobraćajne znakove

Policija je pokušavala suzavcima da rastjera manje grupe građana koji se vraćaju i pokušavaju da izazovu novi sukob sa policijom.

Demonstranti su lomili saobraćajne znakove ispred Skupštine, a pojedini su se nakon vandalskog čina sklonili u Ulicu kneza Miloša.

(Amir Saletović)

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

PREDSJEDNIK SRBA U SJEVERNOJ MAKEDONIJI GENOCID U SREBRENICI NAZVAO NEKROFILSKIM DIZNILENDOM

0
Krivičnu prijavu protiv predsjednika Demokratske partije Srba u Sjevernoj Makedoniji Ivana Stojiljkovića zbog negiranja genocida u Srebrenici podnijeli su Bošnjački demokratski savez (BDS) kao i Bošnjačko nacionalno vijeće (BNV) putem advokatice Edine Zećirović-Fazlagić.