HAOTIČNO U HRVATSKOJ: POTOP U ŠIBENIKU, PO DALMACIJI MUNJE I GRAD, IZDANA UPOZORENJA

U većinu Hrvatske već je stigla velika promjena vremena koja je donijela značajno zahlađenje i kišu.

Meteorolozi najavljuju kako se najgore očekuje noćas, no lokalna nevremena već su pogodila dijelove Dalmacije.

Najgore je bilo u Šibeniku gdje je obilna kiša stvorila poplave, a padao je i grad.

Ogromna količina kiše stvorila je probleme i u novoj podzemnoj javnoj garaži u centru grada, ispod Poljane.

Slapovi kiše slijevali su se niz stepenice.

“Ovo smo nazvali “Slapovi Krke”, jer tako i izgleda. Voda koja se sliva je s Kaprijske ulice, prolazi pored moje kuće i vrta (Stara cesta) i dolazi kod semafora na novoizgrađenu glavnu cestu (Kralja Zvonimira)”, rekla je čitateljica Morskog.hr.

Osim na šibenskom području grad je večeras padao i u Podaci kod Makarske, i to gotovo veličine jajeta.

Nevrijeme je pogodilo i područje Hvara gdje je udar munje izazvao požar. Požar je buknuo kod Brusja, a planula je gusta šuma. Na požarište su izašli DVD Hvar i DVD Stari Grad. Vatrogasci su uz pomoć kiše požar ugasili u 21 sat.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

IZRAEL NAPAO SIRIJU, POGINULO 38 LJUDI

0
U izraelskim napadima na sirijski grad Alep u petak rano ujutro ubijeno je 38 ljudi, uključujući pet pripadnika libanonske militantne skupine Hezbollah, rekla su Reutersu dva sigurnosna izvora.