HARADINAJ: RAMA JE LOBIRAO ZA PODJELU KOSOVA

Albanski premijer Edi Rama fanatično i strastveno se zalagao za podjelu Kosova, izjavio je jučer u Tirani odlazeći kosovski premijer Ramuš Haradinaj.

Haradinaj se, kako prenosi Gazeta ekspres, izvinio albanskom narodu zbog Rame, za koga kaže da je lobirao za podjelu Kosova i ocijenio da je to što ga je premijer Albanije tužio sramotan čin.

– Rama je bio za podjelu, a u jednoj emisiji jasno je rekao da se i (bivši) predsjednik (Ibrahim) Rugova zalagao za podjelu. Lobirao je u medijima i u razgovorima sa strancima, čak je takve razgovore obavljao i za pregovaračkim stolovima na kojima sam bio prisutan – rekao je Haradinaj.

Tužbu koju je Rama podigao protiv njega zbog klevete Haradinaj smatra ismijavanjem, prenosi Tanjug.

– Ne znam zašto me ismijava i šali se na moj račun. Moja porodica i ja smo propatili u našoj borbi za naciju. Njegova tužba je sramota i bezobrazluk – ocijenio je Haradinaj.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

PROMO / EUROPSKI MILJENIK DOBIO OSVJEŽENJE

0
Hyundai Tucson je osvojio srca europskih vozača još davne 2004. godine, etablirajući se kao najprodavaniji model i miljenik fanova širom kontinenta.