Kako priča naša Beba, probala je razna jela, ali u srcu joj je ostala jedna posebna tarhana, kojoj se uvijek vraćala. Ta crvena tarhana iz Krajine, sa faširanim mesom je stigla u studio.
Hasiba otkriva da u tarhani ima i povrća i mesa. Ona prvo proprži bijeli i crveni luk, zatim doda ostalo povrće, papriku crvenu, žutu i zelenu, mrkvu i meso preprži, doda začine i malo brašna i pospe vodom. Kada prokuha, zaspe domaću tarhanu, koju je ona napravila.
U različitim šerpama pravi drukčija jela.
- To su starinske šerpe. Ja imam šerpe i lonce za to, i imam posebne tepsije za neke pite. Stare su više od 40 godina, i one su od svekrve naslijeđene. I dan danas ih koristim, i meni su pite iz njih najslađe – priča Hasiba.
Otkrila nam je još nekoliko svojih recepata. Jedan od njih je i za pečenu pitu.
- Pečena pita se pravi tako da jufke prepečemo na šporetu, na plehu, i sa tom jufkom se slaže pita, sa domaćom pavlakom, domaćim jajima i ostalim sastojcima – objasnila je naša gošća.
Video pogledajte OVDJE.