Slatki recept

Ljubav, vrijeme i strpljenje osnovni su sastojci ovogodišnje sezone emisije „Slatki recept“. U prethodnim sezonama gledali ste i bilježili savjete za uspješnu izradu slastica koje su s vama uglavnom dijelili profesionalni slastičari, a od ove sezone svoje slatke tajne s vama dijeli naša urednica Almasa Lazović.

Kroz zabavan i zanimljiv format ona će svake subote spremati poslastice za sve vas koji želite ove čarobne zalogaje napraviti brzo, jednostavno, od sastojaka koji su im uvijek nadohvat ruci. Čak i oni koji nisu ljubitelji slastica mogu uživati u svojoj dozi pozitivne energije i upravo u ovoj emisiji pronaći inspiraciju.

Za uspješnu slasticu, potrebna je ljubav prema njima dok ih pripremate. Za neke poslastice Almasa neće baš uvijek imati savršen recept, ali jedno je sigurno, u svakoj emisiji upotrijebit će sastojak bez kojeg nijedna slastica neće uspjeti, a to je ljubav. Ljubav je najveća inspiracija koja pokreće maštu u stvaranju sjajnih slastica pred kojima ni gošće „Slatkog recepta“ neće ostati ravnodušne.

Jako je važno uvijek iznova tragati za novim i inspirativnijim idejama. Almasa će se potruditi da njene slastice, kao i gošće, s kojima će osim slatkog zalogaja podijeliti i šoljicu čaja, uvijek ponude priliku za nova inspirativna i kreativna rješenja.

Nova sezona emisije „Slatki recept“ ujedno je prilika da ponudimo našoj publici i prijedlog za odličnu knjigu. Almasa će uz pomoć svojih gošći formirati mali književni klub, koji će imati i svoje pravilo, a to je da u svakoj emsiji upravo gošće ponude razlog za čitanje knjige po njihovom izboru.

Urednica i voditeljica: Almasa Lazović

HAYAT: Subota 18:00h
HAYAT PLUS: Nedjelja 15:20h
Hayat PLAY: Nedjelja 18h (Epizoda dostupna 24h nakon premijere na Hayatu)

Kontakt: almasa.lazovic@hayat.ba