HAYAT S RODITELJIMA I BRAĆOM MALENE DŽENE: UBIŠE NAM DRAGO DIJETE, KROZ SUZE GOVORI DEDO MERSUDIN

Nad Lučanima kod Kaknja nadvila se tuga. Muk i tišina su u mjestu gdje je živjela i malena Džena, dvoipogodišnja djevojčica koja je preminula nakon operativnog zahvata u sarajevskoj privatnoj klinici Bejtović.

U porodičnoj kući Gadžuna je i naša novinarka Dženeta Sarić-Kozić.

Bol u svakom uzdahu… oca, majke, braće, rodbine.

Dolaze najbliži da podijele s njima gubitak zbog mrvice kojoj je nepažnjom drugih uzet život.

Dženeta Sarić-Kozić/Hayat.ba

Gotovo da niko ne progovara. Tako bolnu tišinu prelama plač, jecaji… Majka Amila, otac Muris šute. Ništa ne govore. Eman i Saudin, Dženina braća, nepomičeno sjede, gledaju u jednu tačku. Jecaju. Svjesni su da im više nema lijepe Džene.

Dženeta Sarić-Kozić/Hayat.ba

Njen dedo Mersudin jedva je progovorio.

Dženeta Sarić-Kozić/Hayat.ba
  • Ubiše nam drago dijete. Njima nije bio bitan život, samo pare. Samo da uzmu pare od naroda. Ništa drugo. Na sramotu našoj državi koja ih državi koja ih drži, kriminalce, lopove… Izaći će ovo na vidjelo. Sutra će ubiti i drugo dijete. Pa, šta onda? I onda će šutiti. Vidimo šta se dešava sa Memićem i Dragičevićem. Neka im je na dušu – govori za Hayat Mesudin.
Dženeta Sarić-Kozić/Hayat.ba

Ni komšije se ne mogu pomiriti s istinom. Jedan od njih je i Ćazim Gadžun.

  • Cijelo selo je zaprepašteno, svako je iznenađen šta se desilo. Ne možemo vjerovati da je više nema.  Neki dan odavdje trči potpuno zdrava curica. I eto vidite šta se desilo preko noći – govori nam Ćazim.
Dženeta Sarić-Kozić/Hayat.ba

U Kaknju je danas Dan žalosti.

Zastave su na pola koplja na zgradi Općine Kakanj, na zgradama javnih preduzeća i javnih ustanova, te zastave postavljene na javnim prostorima. Otkazane su i sve planirane kulturno-zabavne i sportske manifestacije. Iz Općine Kakanj pozvali su sve vlasnike ugostiteljskih objekata, te elektronske i druge medije da svoje aktivnosti prilagode Danu žalosti.

Podsjećamo, dvoipogodišnja Džena preminula je nakon komplikacija tokom operativnog zahvata na očnom kapku u privatnoj poliklinici Bejtović u Sarajevu. Ova vijest potresla je bh. javnost, a zbog cjelokupnog slučaja zatražena je i obdukcija, te istraga.

(Amir Saletović)

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

UN ĆE POKRENUTI APEL ZA 2,8 MILIJARDI DOLARA ZA GAZU I...

0
Ujedinjene nacije (UN) su u utorak objavile da će pokrenuti globalni poziv za donacije u iznosu od 2,8 milijardi dolara za pomoć stanovništvu Pojasa Gaze i Palestincima na okupiranoj Zapadnoj obali.