HITNOJ POMOĆI KS DONIRAN RENDGEN-APARAT

Švicarska Vlada u saradnji sa UNDP-om, a po iskazanim potrebama Vlade Kantona Sarajevo i Kriznog štaba Ministarstva zdravstva KS, donirala je Hitnoj pomoći KS rendgen-aparat koji je danas i uručen.

  • Zahvaljujemo  švicarskoj Vladi na njihovoj brzoj reakciji na naše iskazane potrebe za opremom u borbi protiv COVID-19. Ovaj aparat će naravno biti od velike pomoći u dijagnostici ove bolesti, ali će biti i važan dio sistemskog poboljšanja usluga Hitne pomoći KS koja do sada nije pružala usluge rendgenske dijagnostike – naglasio je premijer Mario Nenadić.

Uz ovu donaciju stiglo je i 25.000 zaštitnih maski, te je premijer Nenadić još jednom naglasio značaj ugovora koji je Vlada KS još u martu dogovorila sa UNDP-om i sa bilateralnim donatorima, a tiče se nabavki potrebne opreme u borbi protiv pandemije koronavirusa.

Zahvalnost na toj donaciji Ambasadi Švicarske uputio je i direktor Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Adem Zalihić.

  • Za ovu ustanovu i građane Sarajeva stavljanje u upotrebu ovog aparata ima dvojak značaj. Prvi je svakako doprinos otkrivanju infekcija koronavirusa, a drugi je oživljavanje i razvoj naše rendgen-službe. To će podići nivo primarne zdravstvene zaštite naših sugrađana, a koristi će svakako imati i naše kolege sa sekundarnog i tercijarnog nivoa zaštite, s obzirom na to da ćemo i mi u Hitnoj pomoći moći pružati ovu vrstu usluge – istaknuo je on.
Press-služba KS

Šef Programa za lokalni razvoj UNDP-a Edis Arifagić naglašava da je vrijednost ove donacije oko 200.000 KM. Istakao je da je fokus UNDP-a upravo realizacija zajedničkih projekata, gdje je ta UN-ova mreža veza između donatora i domaćih institucija.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

PRIČA O PROŠLOSTI, SADAŠNJOSTI I BUDUĆNOSTI: ODRŽANA PROMOCIJA ALBUMA ‘O LJUDSKOJ...

0
U prisustvu mnogobrojnih prijatelja, medija večeras u Centru kulture i mladih Općine Centar održana je promocija muzičkog albuma “O ljudskoj sreći “ koji sadrži devet pjesama za koje je snimljeno devet animiranih video spotova.