HOĆE LI DELEGATI OMOGUĆITI JEFTINIJE GORIVO? U DDBIH ŠEFICA MISIJE OSCE-A U BiH GOVORI O IZBORNOM ZAKONU

I danas od 16 sati gledajte redovne emisije Hayat TV-a „Otvoreni studio“ i „Dobar dan BiH“.

OTVORENI STUDIO:

SJEDNICA DOMA NARODA – HOĆE LI DELEGATI OMOGUĆITI JEFTINIJE GORIVO?

Otvoreni studio danas intenzivno prati razvoj situacije u Domu naroda, gdje delegati nakon usvajanja odluke u Zastupničkom domu trebaju potvrditi odluku o ukidanju akciza, čime bi se u znatnoj mjeri snizila cijena goriva. 

O ishodu sjednice uživo s našim novinarem.

BORELL U SARAJEVU

Potpredsjednik Evropske komsije i šef evropske diplomatije Josep Borrell u okviru svoje turneje po zemljama regije danas boravi u Sarajevu.

Ekipa Hayat TV-a prati njegovu posjetu i poruke koje će biti saopćene tokom njegovog susreta s komandantom snaga EUFOR-a i zvaničnicima BiH.

Očekuju se odgovori o šansama BiH za ubrzano dobijanje kandidatskog statusa, stavu Evropske komisije o izmjenama Izbornog zakona i druge važne aktuelnosti u odnosima naše zemlje i EU. Ne propustitie današnje izdanje Otvorenog studija.

UNHCR O SITUACIJI S UKRAJINSKIM IZBJEGLICAMA  

U današnjem Otvorenom studiju razgovaramo s predstavnikom UNHCR-a Vernesom Pilavom i načinima na koji se ova agencija UN-a nosi s velikim izazovom, odnosno s više od tri miliona izbjeglica koji već dvadeset dana napuštaju prostor Ukrajine nakon napada Putina na ovu zemlju.

O ukupnoj strategiji UNHCR-a, ali i poziciji i obavezama koje prema ovim izbjeglicama preuzima i BiH, u intervjuu koji daje ljudsku dimenziju svih strahota rata i stradanja naroda Ukrajine. 

DDBiH – ŠEFICA MISIJE OSCE-a U BiH KATHLEEN KAVALEC O IZBORNOM ZAKONU

Ambasadorica Kathleen Kavalec, šefica Misije OSCE-a u BiH, gošća je današnje emisije Dobar dan BiH. O posljednjim aktivnostima u vezi s mogućim izmjenama Izbornog zakona, radu interresorne radne grupe, međunarodnim diplomatskim naporima za završetak procesa navrijeme za promjenu Zakona pred zakazane opće izbore te ukupnim izazovima za demokratsku kulturu u BiH u razgovoru, koji donosi dodatno svjetlo na vjerovatno posljednji pokušaj promjene Izbornog zakona pred njegovo zakazivanje u maju ove godine. 

Razgovaramo i s ambasadorom Republike Poljske, Nj. e. Jaroslawom Lindenbergom, o rezultatima humanitarne katastrofe s kojom se suočava Poljska zbog prijema više miliona izbjeglica iz Ukrajine koji bježe od agresije Putina na njihovu zemlju. Govorimo i o političkoj poziciji Poljske kao članice NATO-a i EU te svim implikacijama koje će na budućnost Evrope, Rusije i svijeta imati ishod ove agresije.

(Bojan Zec Filipović)

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

SARAJEVSKI LJEKARI UPUTILI APEL: PRESTANITE SA UBIJANJEM DJECE U GAZI I...

0
Sarajevski ljekari koji su studirali na Medicinskom fakultetu u Sarajevu u periodu 1965-1970., uputili su otvoreno pismo u kojem pozivaju svjetske moćnike da zaustave ubijanje djece i civila u Gazi, Ukrajini i bilo gdje na svijetu.