HOĆE ŽENU PO SVAKU CIJENU I NEĆE UGOVORENI BRAK: OVAJ MOMAK DOŠAO NA GENIJALNU IDEJU KAKO DA NAĐE PARTNERICU

Kada većina ljudi krene u potragu za ljubavlju, okreću se aplikacijama za sastanke ili web-siteovima za traženje partnera, ili traže od prijatelja da ih upoznaju sa nekim, ali Muhammed Malik ima potpuno drugačiji pristup.

Ovaj 29-godišnji neženja iz Londona koristi bilborde u britanskom gradu Birminghemu gdje se oglašava potencijalnim partnericama.

Malik kaže da voli hranu, dobru šalu i da uči više o svojoj muslimanskoj vjeri.

Na bilbordu piše: “Sačuvaj me od ugovorenog braka” kao i web site, tako da buduće žene mogu da stupe u kontakt i saznaju šta on traži. U video snimku na web stranici, koja se zove Find Malik a wife, Londonac kaže da je preduzetnik, gurman, religiozan i da traži nekoga ko radi na dinu – islamskom načinu života koji definiše društvene i lične osobine kod muslimana.

O tome zašto je odabrao tako netipičan metod da pronađe djevojku, Malik kaže:

  • Jednostavno još nisam našao pravu djevojku. Teško je tamo. Morao sam da nabavim bilbord da bih bio viđen!

Malik takođe kaže da ga zanimaju “ličnost i vjera” u odnosu na bilo šta drugo i potvrđuje na “Find Malik a Wife” da bilbordi nisu šala – on je ozbiljan. Podobni neženja također jasno daje do znanja da nije protiv ugovorenih brakova. On kaže posjetiocima sitea da misli da “uređeni brakovi imaju mjesto i tradiciju u mnogim islamskim kulturama”, ali kaže “samo želim da prvo pokušam da pronađem nekoga sam”.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE