HOLLOWAY PRETUKAO KATTARA NAKON NESTVARNE DOMINACIJE, TODOROVIĆ ODMAH NOKAUTIRAN

Prvi UFC događaj u 2021. godini održan je u Abu Dhabiju, a u glavnoj borbi večeri u perolakoj kategoriji do 66 kilograma nekadašnji šampion Max Holloway pretukao je Calvina Kattara i na kraju upisao zasluženu pobjedu.

Iako je Holloway od prve do posljednje minute bio bolji i opasniji borac, pobjedu je na kraju upisao jednoglasnom odlukom sudija i pomalo nevjerovatno zvuči podatak da tokom izvrsnih pet rundi nije uspio nokautirati svog protivnika, pa čak i da sudije u nekoliko navrata nisu prekinule meč.

Službena statistika nakon meča govori da je Halloway zadao 439 značajnih udaraca svom protivniku, dok je primio 133, a na kraju je glasio odlukom sudija (50-43, 50-43 i 50-42).

Jednoglasnom odlukom sudija slavio je i Carlos Condit protiv Matta Browna, dok je sjajan nokaut priredio Alessio Di Chirico koji je u prvoj rundi fantastičnim “high kickom” nokautirao i pobijedio Joaquina Buckleyja, što mu je nakon tri poraza možda i ključna pobjeda za ostanak u ovoj organizaciji.

Kineski valteraš Li Jingliang je u posljednjoj minuti prve runde lijevim krošeom nokautirao Santiaga Ponzinibbioa, što je za ovog Argentinca bio prvi poraz još od 2015. godine, no treba reći da je gotovo tri godine napravio pauzu zbog povreda i zdravstvenih problema.

Duško Todorović iz Srbije doživio je prvi poraz u svojoj profesionalnoj karijeri, a njega je savladao Punahele Soriano nokautom 12 sekundi prije kraja prve runde.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE