HOROSKOP OTKRIVA KOJI SU VAŠI NAJVEĆI RODITELJSKI STRAHOVI

Iako je činjenica da ste postali roditelji jedna od najvećih životnih radosti, briga o djeci i svim njihovim potrebama izazovan je zadatak.

Od osiguravanja da vaše dijete bude sretno i emocionalno stabilno do pružanja svega onoga što im je potrebno, roditelji moraju često žonglirati između toga kada će poslušati molbe i želje svog djeteta, a kada će se voditi isključivo zdravim razumom.

Naravno, svaki roditelj strahuje za budućnost svog djeteta, ali čini se da, ovisno o horoskopskom znaku, svatko od nas ima neke specifične roditeljske strahove, navodi Index.hr.

Ovan

Roditelji koji pripadaju ovom horoskopskom znaku su pustolovi u duši, zabavni su i izuzetno zanimljivi. Međutim, osim što su spontani, vrlo su brižni prema svojoj djeci te se ponekad mogu osjećati kao da su preplavljeni zbog bezbroj odgovornosti koje dolaze s roditeljstvom. Međutim, njihova impulsivnost i neodlučna priroda ponekad mogu zasjeniti sve ono dobro što rade za svoju djecu. Strahuju da nikada neće biti potpuno spremni za roditeljske izazove s kojima će se susresti.

Bik

Oni su vrlo posvećeni poučavanju svoje djece vrijednostima morala i etike. Materijalni dobitak i emocionalna stabilnost su im važni aspekti života i ovi roditelje žele da njihova djeca razviju ispravan odnos prema životu. Ipak, jedan strah koji počiva u njima jest ideja da ne uspiju usaditi te vrijednosti svojoj djeci.

Blizanci

Blizanci su izvrsni sagovornici koji se znaju poistovjetiti sa svojom djecom, pa čak i njihovim prijateljima. Međutim, ponekad njihova djeca, u pokušaju da ostvare svoju individualnost i stvore malo vremena za sebe, mogu krenuti drugim putem, zbog čega se njihovi roditelji osjećaju pomalo usamljeno. To pokreće osjećaj straha od otuđivanja njihove djece. Naime, pripadnicima ovog znaka su njihova djeca cijeli svijet.

Rak

Nije tajna da su pripadnici ovog horoskopskog znaka izuzetno emotivni i kad je riječ o raspravi o njihovim strahovima od roditeljstva, teško da postoji nešto što ih ne straši. Upravo zato ovi roditelji ne mogu podnijeti da ih djeca ignoriraju i podcjenjuju. To je njihov najveći strah.

Lav

Djeca unose najveću radost u njihove duše i život. Ali ako u nekom trenutku osjete da njihova djeca ne mare za njih te da se ne slažu s idejama koje su im ovi brižni roditelji pokušavali usaditi, ulaze u stanje straha i tjeskobe.

Djevica

Djevice su predane tome da utabaju savršen put za budućnost svog djeteta. Međutim, pritom ih prekriva oblak straha i tjeskobe. Ideja da djetetu ne pruže besprijekoran život je ono čega se najviše boje.

Vaga

Baš kao što i njihov znak govori, za njih je osobito važna ravnoteža. Iako vole sudjelovati u rješavanju sukoba između svoje djece, to je također jedna od stvari kojih se najviše boje.

Škorpion

Oni su strastveni i vođeni ljubavlju prema svojoj djeci. Međutim, ponekad mogu biti previše posesivni prema svojoj djeci, a također vrlo defenzivni prema “nedostacima” u osobnosti djeteta.

Strijelac

Ovi roditelji su avanturističke naravi. Iako vole svoju djecu, za razliku od ostalih roditelja, njihov strah leži u tome da izgube sami sebe dok se brinu o potrebama svog djeteta.

Jarac

Poznati po svojoj praktičnoj prirodi, ovi roditelji su posvećeni brizi za svoju porodicu. Stoga se većina njihovog roditeljskog straha javlja iz misli da su neučinkoviti i nedostojni te životne uloge. Iako su uspjeh i neuspjeh dvije strane iste medalje, oni se gotovo uvijek boje da ne rade dovoljno za svoju porodicu.

Vodolija

Njihova individualnost im je vrlo važna. Iako je činjenica da su postali roditelji jedno od njihovih najvećih životnih ostvarenja i radosti, strahuju da su tako izgubili dio sebe. Iako vole svoje djecu, žive u stalnom strahu da će izgubiti vlastito “ja”.

Ribe

Njima pomisao da će jednoga dana “izgubiti” djecu izaziva krajnju bol i strah. Nakon što uđu u područje roditeljstva, postaju vrlo zaštitnički nastrojeni prema svojoj djeci i trude se zaštititi ih od svih mogućih opasnosti.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE