HRABRE BH. KADETKINJE U 90. MINUTI ISPUSTILE POBJEDU PROTIV BELGIJE

Ženska „U-17“ reprezentacija Bosne i Hercegovine remizirala je danas 2:2 u Zenici sa Belgijom u susretu prvog kola grupe 1 kvalifikacija za Euro 2020.

U prvih pola sata igre nije bilo puno prilika. Belgijanke su imale tri neprecizna pokušaja sa distance, dok je Bosna i Hercegovina zaprijetila preko Maje Jelčić u 22′.

Prvu izgledniju šansu za postizanje pogotka imala je Belgija u 30′. Jill Janssens je nakon dodavanja sa desne strane šutirala sa desetak metara, a golmanica bh. kadetske selekcije Anamarija Prljević izbacuje loptu u korner.

Belgija do prednosti dolazi u 37′. Hannah Eurlings prolazi po desnoj strani i šalje loptu u kazneni prostor ka Imani Prez koja je precizna za 0:1.

Bh. kadetkinje su ofanzivnije ušle u drugo poluvrijeme i već u prvih pet minuta su stvorile 3 prilike. Prvo Almasa Pandžić nije bila precizna sa lijeve strane. Nakon toga belgijske odbrambene igračice u prvo zaustavljaju Mariju Anu Milinković, a potom blokiraju pokušaj Irme Kurtagić.

Imala je Maja Jelčić još dva solidna pokušaja, ali se rezultat nije mijenjao sve do 73′. Tada je Naida Haračić izvela slobodan udarac sa desne strane, a Sidney Japić glavom postiže pogodak za 1:1.

Izabranice Ilije Lucića u 77′ preokreću rezultat. Marija Ana Milinković je istrčala kontra napad, izašla sama pred belgijsku golmanicu i poslala loptu u mrežu za 2:1.

Belgija u 90′ poravnava rezultat nakon odličnog šuta Lune Vanzeir sa dvadesetak metara.

Po završetku utakmice selektor Ilija Lucić je izjavio:

„Čestitam igračicama koje su danas pružile svoj maksimum i ostvarile odličan rezultat. Plesali smo od poraza do pobjede i sekunde su nedostajale da osvojimo sva tri boda. Naša želja je plasman u elitni krug i napravili smo veliki korak ka tom cilju. Slijedi Engleska i sve je na nama. Ako ponovimo igru koju smo prikazali danas siguran sam da ćemo ostvariti željeni rezultat.“

U drugom susretu grupe Engleska je jutros sa 2:0 pobijedila Hrvatsku.

Utakmice drugog kola biće odigrane 24. oktobra u Trening centru NS/FS BiH u Zenici, a sastaće se: Belgija-Hrvatska (10:30) i Engleska-Bosna i Hercegovina (15:30).

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

U SARAJEVU DANAS HITNA SJEDNICA SKUPŠTINE KS: IMA SAMO JEDNU TAČKU...

0
Informacija o poduzetim aktivnostima nadležnih sigurnosnih i drugih institucija u okviru kojih će se razmatrati sigurnosna situacija u Kantonu Sarajevo, jedina je tačka dnevnog reda hitne sjednice kantonalne skupštine koja će biti održana danas.