HRSKAVA PILETINA: KAKO DA ISPOHUJETE MESO NA POTPUNO DRUGAČIJI NAČIN

Do sada ste meso pohovali tako što uvaljate u brašno, jaja, pa prezle. Sada umjesto prezli koristite tost hljeb koji ste isjekli na kockice.

Rezultat je nevjerovatan.

Sastojci:

  • 2 pileća filea
  • 2 čehna bijelog luka
  • 30 g crnog luka
  • 2 jajeta
  • so i biber
  • 1 kašika vorčester sosa
  • 1 kašika limunovog soka
  • 4-6 kriški tost hljeba
  • 3 kašike kukuruznog skroba

Priprema:
Meso isjecite na kockice, pa posolite i pobiberite. Dodajte 1 jaje, vorčester sos, limunov sok, mljeveni bijeli luk, sjeckani crni luk, dobro sjedinite i ostavite pola sata da se marinira.

Isjecite koru hljeba i narežite tost hleb na kockice. Izvadite piletinu iz marinade, uvaljajte u skrob, a zatim umočite u umućeno jaje i na kraju obložite hljebom. Pržite u zagrijanom ulju 5-6 minuta.

Prijatno!

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

TOPLANE NASTAVLJAJU S GRIJANJEM U KANTONU SARAJEVO

0
Obzirom da se još uvijek nisu stekli uslovi za završetak sezone, a imajući u vidu temperature vanjskog zraka i u narednim danima, KJKP „Toplane – Sarajevo“ nastaviti će sa grijanjem u Kantonu Sarajevo.