Do sada ste meso pohovali tako što uvaljate u brašno, jaja, pa prezle. Sada umjesto prezli koristite tost hljeb koji ste isjekli na kockice.
Rezultat je nevjerovatan.
Sastojci:
- 2 pileća filea
- 2 čehna bijelog luka
- 30 g crnog luka
- 2 jajeta
- so i biber
- 1 kašika vorčester sosa
- 1 kašika limunovog soka
- 4-6 kriški tost hljeba
- 3 kašike kukuruznog skroba
Priprema:
Meso isjecite na kockice, pa posolite i pobiberite. Dodajte 1 jaje, vorčester sos, limunov sok, mljeveni bijeli luk, sjeckani crni luk, dobro sjedinite i ostavite pola sata da se marinira.
Isjecite koru hljeba i narežite tost hleb na kockice. Izvadite piletinu iz marinade, uvaljajte u skrob, a zatim umočite u umućeno jaje i na kraju obložite hljebom. Pržite u zagrijanom ulju 5-6 minuta.
Prijatno!
Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.
Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.