Za ovaj hljeb vam ne treba germa, već mlijeko ili jogurt. Prijatno
Sastojci za 6 osoba:
500 g brašna
(pšenično, raženo, integralno)
1,5 kašikice sode
bikarbone
1 kašikice šećera
1 kašikice soli
450 ml kefira i
jogurta
Ako imate više vrsta brašna, iskoristite ga za pripremu ovog
hljeba. Pomiješajte brašno, sodu, šećer i sol, dodajte mješavinu jogurta,
zamijesite tijesto. Ako nemate kefir ili jogurt, može biti samo jedna vrsta
fermentiranog mlijeka, može kiselo mlijeko, mlaćenica…
Kratko mijesite da se sastojci spoje, prebacite u lim na
masni papir, ostavite da tijesto odstoji pola sata na sobnoj temperaturi. Rernu
zagrijte na 170 °C, pecite oko 60 minuta, ovisno o rerni.
Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.
Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.