HUMANITARNA AKCIJA: PROFESOR SAFETU GAGULI JEDVA PREŽIVLJAVA

Profesor historije Safet Gagula, koji je preživio četiri logora i sve torture u njima od 1992. do 1994. godine, te napisao knjige o svom traumatičnom iskustvu danas živi u nehumanim uslovima, jedva spajajući kraj sa krajem.

Iz Udruženja Pomozi.ba naveli su da je kuća u kojoj boravi potpuno neuslovna.

  • Kanalizaciona cijev iz naselja prolazi ispod njegovog poda koji je potpuno propao, zidovi su oronuli, od vlage se ne može disati, ono malo namještaja što ima potpuno je dotrajalo, a Safet sa svojom penzijom ne može uraditi ništa da to promijeni”, saopćeno je iz Pomozi.ba.

Primanja potroši samo na režije i lijekove, dok mu ekipe Udruženja Pomozi.ba svaki dan na vrata donose gotov obrok.

Njegovi bivši učenici i prijatelji udružili su se kako bi profesoru obezbijedili novi dom dostojan življenja, a Udruženje Pomozi.ba se priključilo ovoj humanoj ideji i pokrenulo apel u nadi da će svi zajedno skupiti dovoljno novca kako bi za narednih nekoliko godina platili troškove kirije u nekom novom i udobnijem stanu u kojem će se profesor Gagula ponovo osjećati kao čovjek.

Iz Udruženja su pozvali sve građane da pomognu kako bi profesor dobio dom kakav svako zaslužuje.

Pozivom na broj 17006 s bilo kojeg telefonskog operatera u BiH doniraju se 2 KM. Pored poziva na broj Safetu je moguće pomoći i novčanim donacijama na www.pomoziba.org ili putem standardnih računa Udruženja Pomozi.ba.

RAČUNI ZA UPLATE

PayPal:

paypal1@pomozi.ba

Za uplate iz BiH:

Intesa Sanpaolo Banka BiH

154-180-20085330-48

UniCredit Bank

338-730-22202506-52

Bosna Bank International d.d<

141-306-53201196-79

NLB Banka d.d

132-260-20223371-17

Primalac: Udruženje “Pomozi.ba”, dr. Fetaha Bećirbegovića br. 8, 71000 Sarajevo

Svrha: Safet Gagula

Za uplate iz inostranstva:

Banks name: Intesa Sanpaolo Banka BiH

SWIFT CODE:UPBKBA22

IBAN: BA39 1541802008533048

Primalac: Udruženje “Pomozi.ba”, dr. Fetaha Bećirbegovića br. 8, 71000 Sarajevo

Svrha: Safet Gagula

Za uplate na račun Pomozi.ba u Austriji:

ERSTE BANK

IBAN: AT64 2011182266475400

BIC: GIBAATWWXXX

Wien, Oestereich

Name: hilfhelfen-pomozi.ba

Verwendungszweck: Safet Gagula

Za korisnike BBI, Union i ASA banke omogućena je i donacija putem KVIKO aplikacije uz obavezno naglašavanje svrhe uplate.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

KOLAŠINAC S ATALANTOM IZBACIO LIVERPOOL, ROMA USPJEŠNIJA OD MILANA

0
Fudbaleri Atalante poraženi od Liverpoola u revanš susretu četvrtfinala Evropske lige rezultatom 1:0, ali su zahvaljući ubjedljivom trijumfu u prvom meču izborili plasman u polufinale takmičenja.