I DALJE TEŠKA SITUACIJA: NA KORONAVIRUS POZTIVNO JOŠ 1031 OSOBA, PREMINULE 32

U Bosni i Hercegovini u protekla 24 sata na koronavirus pozitivno je još 1031 osoba. U istom periodu preminule su 32 osobe.

Zavodu za javno zdravstvo Federacije BiH prijavljeno je 2.705 uzoraka, od kojih su 862 pozitivna na SARS-CoV-2.

Novi slučajevi registrirani su u svim kantonima u Federaciji BiH.

Do sada je testirano ukupno 487 119 uzoraka, a SARS-CoV-2 je potvrđen kod 94 066 osoba.

Zaključno sa današnjim danom, u Federaciji BiH izliječeno je 80 528 pacijenata. U protekla 24h, oporavljeno je 413 pacijenata.

Trenutno su aktivna 10 564 slučaja pozitivna na SARS-CoV-2.

U protekla 24h, Zavodu za javno zdravstvo Federacije BiH prijavljeno je 20 novih smrtnih ishoda.

Također, u manjem bh. entitetu izvršeno je testiranje 855 laboratorijskih uzoraka, a novi virus korona potvrđen je kod 163 osobe.

Radi se o 76 muških i 87 ženskih osoba, od kojih je 16 mlađe, 97 srednje i 50 osoba starije životne dobi.

Prema mjestu prebivališta, 69 osoba je iz Banja Luke, 21 iz Prijedora, 20 iz Bosanske Gradiške, 11 iz Laktaša, po devet iz Bijeljine i Čelinca, šest iz Prnjavora, po tri iz Kneževa, Bosanske Dubice, Kotor Varoša i Šipova, dvije iz Mrkonjić Grada i po jedna iz Dervente, Doboja, Istočne Ilidže i Istočnog Novog Sarajeva..

Nažalost u istom periodu u manjem bh. entitetu prijavljeno je 12 smrtnih slučajeva.

U Brčko distriktu BiH u posljednja 24 sata testirano je sedam osoba, od koji je šest pozitivno.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

STRAŠNA SCENA NA SEOSKOM IMANJU! U POTOKU NAĐENO VIŠE OD 500...

0
Tijela stotina zaklanih konja otkrivena su na seoskom imanju, što je dovelo do velike istrage koju sprovode vlasti.