I SOUKBUNAR DOBIO MALONOGOMETNI TURNIR, NAČELNIK PODIJELIO NAGRADE

U organizaciji Općine Centar i CSR-a, na lokalitetu Soukbunara, održan je prvi Humanitarni malonogometni turnir, na kojem je učešće uzelo osam ekipa.

Nakon cjelodnevnih utakmica, u finale su ušle ekipe domaćina – Soukbunara, te Hegrama, koji je na kraju slavilo pobjedu rezultatom 8:6.

U utakmici za treće mjesto, MNK Dia BiH, savladala je ekipu Sensua sa 3:1.

Najbolji golman turnira bio je Adis Zulčić (Dia BiH), a najbolji strijelac Muanis Duvnjak (Hegram), sa šest pogodaka, dok je za najboljeg igrača proglašen Edis Mršo (Soukbunar).

Prvoplasirane ekipe dio od osvojenih nagrada, proslijedit će u humanitarne svrhe, čime je ovaj turnir dobio posebno na težini.

Nagrade za najbolje ekipe i pojedince, uručili su načelnik Općine Centar prof. dr. Nedžad Ajnadžić, zatim direktorica CSR-a Sabina Špago, te Muhamed Alaim i Esad Tucaković.

Uz sve to, načelnik Općine Centar Nedžad Ajnadžić, postao je i počasni član GFC Sarajevo, čestitavši sarajevskoj ekipi na pobjedi protiv FC Salinesa u 1. kolu, nove sezone Premijer futsal lige BiH i poželivši sreću u nastavku sezone.

Također, najavio je da će ovaj turnir na Soukbunaru prerasti u tradiciju, a najavio je i infrastrukturne projekte, na osnaživanju lokalne zajednice kroz sport.

(Jasmin Ligata)

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

RODITELJSKA KUĆA U TUZLI OD SUTRA NA RASPOLAGANJU RODITELJIMA I DJECI...

0
Roditeljska kuća u krugu Univerzitetskog kliničkog centra (UKC) u Tuzli, kojom upravlja Udruženje „Srce za djecu koja boluju od raka u FBiH“, sutra će biti otvorena uz prigodnu svečanost u okviru manifestacije „Dani vakufa 2024“, koju Vakufska direkcija Islamske zajednice u BiH tradicionalno organizira već 12. godinu zaredom.