IBRAHIM HADŽIBAJRIĆ DOBIO TRI NOVA SARADNIKA U PREDSJEDNIŠTVU NBL-A

U Sarajevu je danas održan 1. Kongres Nezavisne bosanskohercegovačke liste čiji predsjednik je Ibrahim Hadžibajrić, aktuelni načelnik Općine Stari Grad.

Na kongresu je potvrđeno aktuelno predsjedništvo stranke Hadžibajrić – predsjednik, potpredsjednici Muhamed Ramović, Vehida Fazlić, Sead Džafić, Zlatko Hujić, Jusuf Arifagić, Lejla Begović-Hadžibajrić, Nermin Pećanac, Naida Delibašić, Šefik Bukalo, Emina Kiseljaković, Sinan Sinanović i Osman Mušić, a izabrana su i tri nova člana Edim Kadić, Slobodan Šoja i Sedin Spahić.

Prvi Kongres NBL-a, kojem je uz rukovodstvo prisustvovalo stotine članova, simpatizera i gostiju iz svih dijelova BiH, iskorišten je za prezentaciju rezultata i aktivnosti stranke od osnivanja do danas.

Izraženo je zadovoljstvo postignutim rezultatima na prošlogodišnjim općima izborima s obzirom da se radi o prvom nastupu ove političke opcije na nekim izborima u našoj zemlji. Istaknuto je da je političko stanje u BiH i dalje neprihvatljivo, te da se isto mora pod hitno mijenjati udruženim djelovanjem pojedinaca i organizacija sa novim vizijama, saopćeno je iz NBL-a.

Hadžibajrić je kazao da ideja NBL-a o izgradnji snažne i stabilne države jednakih prilika za sve njene građane bilježi konstantni rast.

“U samo dvije godine postojanja učinili smo velike stvari, postali smo značajan politički subjekt u nekoliko kantona, a cilj nam je povećati kapacitet i tako ostvariti još bolji rezultat na predstojećim lokalnim izborima za godinu dana“, kazao je predsjednik NBL-a.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

USTAVNI SUD HRVATSKE ODLUČIO: MILANOVIĆ NE MOŽE BITI NI MANDATAR NI...

0
Ustavni sud Hrvatske odlučio je da se predsjednik države Zoran Milanović svojim izjavama i ponašanjem, odnosno učestvovanjem u kampanji bez podnošenja ostavke na predsjedničku dužnost, doveo u poziciju da ne može biti mandatar za sastav buduće vlade kao ni premijer, objavio je Jutarnji list.