Ovaj recept je jednostavan, a idealan za subotnji ručak.
Sastojci:
- 8 kašika maslaca
- 1 kg krompira
- 1 kašika maslinovog ulja
- 4 čena bijelog luka
- 2 limuna
- 1 kašičica soli
- 2 kašike nasjeckanih svježih listova origana
Priprema:
Zagrijati rernu na 200 stepeni Celzijusa.
Otopite maslac u većoj posudi.
Ogulite i naseckajte krompir veličine 2,5 cm.
Krompir dodajte u otopljeni maslac, dodajte maslinovo ulje i dobro pomješajte da se sastojci sjedine, prenosi Stil.
Usitnite čen bijelog luka i pomješajte ga s 1/4 šolje limunovog soka.
Sve to dodajte krompir, posolite i dobro pomješajte, a višak tečnosti ocijedite.
Krompir prebacite u lim za pečenje obložen papirom za pečenje.
Krompir rasporedite u jednom sloju.
Pecite dok krompir ne postane zlatno-smeđe boje oko 35-45 minuta.
U međuvremenu nasjeckajte origano i kad je krompir gotov, pospite origanom i lagano promješajte.
Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.
Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.