IDEALNO NAKON BURNE NOĆI: TJESTENINA S TUNOM

Spremite ukusnu tjesteninu s tunom.

Sastojci:

  • 500g tjestenine
  • prstohvat soli
  • kašika ulja
  • 1 crveni luk
  • kašika mješavine zlačina
  • 115g tuna fileta u biljnom ulju
  • 680g paradajz sosa
  • 30dg ribanog gouda sira

Priprema:

U kipuću vodu sa tjesteninom staviti malo soli (po želji) i ulja (kako se tjestenina ne bi zalijepila za lonac) te pričekati da tjestenina omekani.

U drugoj šerpi dinstajte luk dok ne poprimi zlatnu boju. Dodajte mješavinu začina.

Uz to dodajte tunu u konzervi i izmješajte sastojke u šerpi. Nakon toga dodajte sos paradajz i miješajte dok umak ne prokuva.

U tjesteninu stavite umak i miješajte kako bi umak raspodijelili jednoliko.

Tjesteninu s umakom prebacite u duboku tepsiju i na vrh izribajte sir. Tepsiju stavite u rernu na 120˙ te izvadite kada se sir otopi.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa ‘GLEDAJ Hayat‘ na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

KAPUTI KAO SAVRŠENI IZBOR ZA PROMJENJIVO JESENSKO VRIJEME

0
Elegantni, topli i praktični, kratki kaputi uklopit će se u svačiji stil i garderobu, a ove sezone pronaći ćete ih u ponudi brojnih high street brendova.