KO JE MAJKA KOJA JE OSTAVILA BEBU U HAUSTORU ZGRADE?

U Derventi je u prolazu jedne stambeno-poslovne zgrade na lokaciji Sajmište jučer u ranim jutarnjim satima pronađena ostavljena beba, a nakon dva sata policija je pronašla i majku V. N. (23), koja je ostavila bebu.

Bebu je prva primijetila čistačica kafića Mirjana Jevtić oko 5.30 sati.

Naježila se

  • U prolazu zgrade koji se nalazi pored kafića ugledala sam korpu za bebe s ručkama. U prvi mah pomislila sam da su se djeca igrala i ostavila je u prolazu. Otključala sam vrata kafića, kad je ušao jedan mladić i pitao me jesam li vidjela korpu. Odlučili smo pozvati policiju. Kad smo izašli vani, čuo se plač bebe. Sva sam se naježila – kazala je za „Avaz“ Jevtić.

Dodaje da je beba bila dobro ušuškana u deku.

  • Dok sam čekala policiju, minuta je bila kao sat. Nisam smjela prići i uzeti bebu. Policija je brzo došla i bebu su odvezli u Hitnu pomoć – kaže Jevtić.

Priča nam i da će jučerašnji dan pamtiti dok je živa, piše Avaz.ba

  • Bilo je rano jutro, hladno, maglovito, mislim da je bilo minus pet. Teško mi je opisati šta sam osjetila u tom trenutku – govori.

Osude javnosti

U Hitnoj pomoći konstatirano je da je beba, dječak, stara najviše mjesec dana.

Policija je ubrzo, za manje od dva sata, pronašla i majku.

O tome je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Doboj, koji se izjasnio da se radi o krivičnom djelu napuštanja djeteta iz člana 188. Krivičnog zakonika RS, a o svemu je obaviješten i nadležni centar za socijalni rad. Protiv V. N. bit će dostavljen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu.

Prema nezvaničnim informacijama, majka V. N. (23) je štićenica Centra za socijalni rad u Derventi.

  • Pa, to nije majka! Kako je mogla ostaviti bebu na takvoj hladnoći – govore Dervenćani.

Majka bila na Specijalnoj olimpijadi u Los Anđelesu
Naš sagovornik koji je želio ostati anoniman kaže da je majka, koja ima starije dijete, po gradu pričala da se njen suprug nedovoljno brine o djeci i da je tražila pomoć.

Inače, majka koja je ostavila bebu, prije pet godina je bila takmičarka tima Specijalne olimpijade BiH na Ljetnim olimpijskim igrama u Los Anđelesu.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

BEĆIROVIĆ-KOMŠIĆ U UN-U: POZIVAMO ČLANICE UN-A DA ZAŠTITE ISTINU O GENOCIDU...

0
Predsjedavajući Predsjedništva BiH Denis Bećirović i član Predsjedništva BiH Željko Komšić razgovarali su s predsjednikom Generalne skupštine Ujedinjenih nacija (UN) Dennisom Francisom u sjedištu UN-a povodom predstavljanja Nacrta rezolucije o Međunarodnom danu sjećanja i obilježavanja genocida u Srebrenici počinjenog 1995.