IMAM JEDNU NOGU, SPALJEN SAM, NEMAM STOPALA, VIDIM NA JEDNO OKO, ALI, PREŽIVIO SAM UKRAJINU: NOVINAR PREPRIČAO HOROR KOJI JE PREŽIVIO

Novinar Benjamin Hall je prošle godine teško ranjen u Ukrajini kad je s novinarskim timom izvještavao iz Horenke.

  • Pitate me kako sam? Imam jednu nogu, nemam više stopala, vidim samo kroz jedno oko, mogu se koristiti jednom rukom te mi je spaljena većina tijela. Pa ipak, osjećam se jači i pouzdaniji nego ikad – rekao je.

Vozilo u kojem su se nalazili bilo je pogođeno raketom, no Hall je uspio preživjeti, za razliku od ukrajinske fikserice Oleksandre Saše Kuvšinove i irskog fotografa Pierra Zakrzewskog, koji su nažalost poginuli.

Hallu je ovo bilo prvo javno javljanje nakon što je povrijeđen, prilikom čega je prepričao kako je uspio izbjeći napad te tvrdoglavo odlučio da će se uspjeti vratiti kući te iznaći snage kako bi se oporavio.

U međuvremenu je izdao te objavio knjigu u kojoj je prepričao horor koji je preživio te otkrio kako je za vrijeme napada čuo glas svoje kćeri koji ga je navodio da brzo izađe iz auta te kako je već tada znao da će se vratiti kući, makar i puzajući.

Gledateljima je poručio da u takvim kriznim situacijama uvijek moraju imati neki cilj za kojim će se voditi i koji će im pomoći da pronađu snage, a njegov je bio povratak kući i na posao.

Tokom 2022. godine, živote je u Ukrajini zgubilo 15 novinara i medijskih radnika.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

SNAŽAN POTRES POGODIO JUG GRČKE

0
Snažan potres magnitude 5,9 je jutros u 9:12 po lokalnom vremenu pogodio jug Grčke, izvijestio je EMSC na svojim stranicama.