INOVACIJOM DO MASOVNE ZARAZE: KREDITNA KARTICA KOJOM PLAĆATE IMA TOLIKO BAKTERIJA DA TOGA NISTE SVJESNI

Prema studiji koju je 2018. provelo Sveučilište u Teksasu u suradnji s CreditCards.com, kreditne kartice izvori su raznih virusa i bakterija, čak više od papirnatog ili kovanog novca

Budućnost mobilnih aplikacija za plaćanja

Razvoj mobilnih aplikacija za novčane transakcije i plaćanja doživjet će boom i u sljedećim godinama. Statista je u svojim godišnjim izvješćima iskazala zapanjujuće brojke porasta korištenja mobilnih aplikacija za plaćanja i transfer novca, a u vremenu globalne pandemije očekuje se još ubrzaniji razvoj.

Pixabay

Ono na čemu će se sigurno nastaviti raditi, osim razvoja još inovativnijih i jednostavnijih načina baratanja financijama, jest usklađivanje s operativnim sistemima, smanjenje naknada koje pojedine aplikacije naplaćuju za transfer novca te globalna dostupnost i sigurnosne značajke.

No kako se sada čini, budućnost je ovdje i sad, a tehnologija je podređena nama kako bismo jednostavnije obavljali sve ono što svakodnevica od nas traži. Razumno korištenje tehnoloških inovacija u svrhe poboljšanja kvalitete života trebalo bi biti imperativ.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

NOGOMETNI SAVEZ BIH SE OGLASIO: SVE SPREMNO ZA PROMOCIJU BARBAREZA

0
U prostorijama Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine u Sarajevu sutra će biti održana press konferencija sa početkom u 17 sati.