INSPEKTORI KLADIONICAMA IZREKLI KAZNE U IZNOSU OD 60.900 KM

Inspektori Porezne uprave Federacije BiH su na području Kantona Sarajevo, Tuzlanskog kantona, Srednjobosanskog kantona i Zeničko-dobojskog kantona u općinama: Centar, Novi Grad, Stari Grad, Novo Sarajevo, Ilidža, Lukavac, Doboj Istok, Živinice, Tuzla, Kalesija i Banovići, Vitez, Fojnica, Bugojno, Travnik, Gornji Vakuf – Uskoplje, Zenica, Žepče, Visoko i Kakanj, dana 17.08.2022. godine izvršili 31 kontrolu priređivača igara na sreću.

U izvršenim kontrolama otkrivena su dva neprijavljena radnika i 16 obveznika koji nisu evidentirali promet putem fiskalnog uređaja.

Zbog utvrđenih nepravilnosti: zapošljavanje neprijavljenih radnika, neevidentiranje prometa putem fiskalnog uređaja,  u 34 slučaja izdati su prekršajni nalozi s ukupno izrečenim novčanim kaznama u iznosu 60.900,00 KM.

Porezna uprava će nastaviti aktivnosti inspekcijskog nadzora na kontroli zakonitosti poslovanja poreznih obveznika i sprečavanju sive ekonomije i u narednom periodu i poziva porezne obveznike kod kojih su utvrđene nepravilnosti da usklade svoje poslovanje i da poštuju zakone kako se ne bi izlagali sankcijama i nepotrebnim troškovima.

Porezna uprava FBiH također poziva i građane, ako imaju saznanja o radu na crno, ali i drugim nepravilnostima, da prijavu mogu anonimno dostaviti putem: e-maila: sivaekonomija@fpu.gov.ba i primjedbe@fpu.gov.ba, SMS poruke na broj mobitela 061 724 610, besplatnog poziva na broj 080 020 333 i pošte na adresu Husrefa Redžića 4, Sarajevo, uz naznaku „Nepravilnosti“.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

JOŠ JEDNA PROPALA SJEDNICA PARLAMENTA BIH KOJA ĆE BITI UREDNO PLAĆENA:...

0
Još jedna propala sjednica državnog Parlamenta, koja će uredno biti plaćena zastupnicima, kao i one koje se ocjenjuju vrlo produktivnim.