INZKO I RADMAN: BROJNI PRIJATELJI IZ MEĐUNARODNE ZAJEDNICE POMOĆI ĆE BIH U INTEGRACIONIM PROCESIMA

Visoki predstavnik Valentin Inzko sastao se danas u Sarajevu s hrvatskim ministrom vanjskih i evropskih poslova Gordanom Grlićem Radmanom, s kojim je razgovarao o sveukupnoj političkoj situaciji u Bosni i Hercegovini.

Visoki predstavnik je informirao ministra Grlića Radmana o statusu provedbe Daytonskog mirovnog sporazuma te dijelom i o njegovom predstojećem izvještaju Vijeću sigurnosti UN.

  • Oni koji su zaduženi za političke procese u Bosni i Hercegovini moraju izgraditi osjećaj hitnosti i odgovornosti u rješavanju potreba građana i u provođenju neophodnih reformi. Brojni prijatelji iz međunarodne zajednice pomoći će BiH da prevlada sve prepreke u integracionim procesima, ali domaći politički akteri se moraju pridružiti naporima međunarodne zajednice – rekao je visoki predstavnik.

Zahvalio je ministru Grliću Radmanu na svim konstruktivnim koracima koje je Republika Hrvatska napravila u odnosu prema BiH na njenom putu evropskih integracija – saopćeno je iz OHR-a.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

PREMIJERA NOVE PJESME GORDANA DIZDAREVIĆA GRKA: NAJLJEPŠE STVARI U ŽIVOTU SU...

0
„Pogled ispod obrva“ naziv je nove balade Gordana Dizdarevića Grka, koja je prva u nizu od triologije koja će biti predstavljena u narednim mjesecima, a čija je premijera upriličena večeras za sve poklonike kvalitetnih numera koje nemaju rok trajanja, niti segmentiranu ciljanu publiku.