IRAN: EKSPLOZIJA U BLIZINI NUKLEARNOG POSTROJENJA NATANZ

Iranska državna televizija objavila da je ispaljen projektil u svrhu vježbe mjerenja odgovora sistema protivzračne obrane na mogući napad.

Snažna eksplozija odjeknula je u blizini nuklearnog postrojenja Natanz, u iranskoj provinciji Isfahan, javili su iranski mediji, prenosi Anadolu Agency (AA).

Eksplozija se dogodila u regiji Badrud, 20 kilometara od nuklearnog postrojenja Natanz, javila je novinska agencija Fars.

Iranska državna televizija, s druge strane, objavila je da je ispaljen projektil u svrhu vježbe mjerenja odgovora sistema protivzračne obrane na mogući napad.

U tekstu novinske agencija Fars navedeno je da je uništena bespilotna letjelica, dok je “Nournews”, pri Vrhovnom vijeću za nacionalnu sigurnost Irana, objavio da je izvršena raketna vježba radi odgovara na mogući napad.

Prema drugim lokalnim izvorima u Iranu, ispaljeni projektili uništili su dva nepoznata objekta u zraku.

Zanimljivo je da je do eksplozije došlo nakon nastavka pregovora u Beču, glavnom gradu Austrije.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE