No, kako ne mora baš svaka stvar na svijete imati svoje ime možemo se pomiriti i s činjenicom da je ušećerena korica mandarina, upravo to – ušećerena korica mandarina. Suhu pospremite u teglicu ili vrećicu, možete je dodavati kolačima, napicima ili je naprosto grickati kad vam padne šećer u krvi.
Dobit ćete super napitak ako na dno šalice stavite 3 – 4 prutića ušećerene korice koju prelijete vrućim kakaom ili čokoladom, ostavite tako da se malo namače i onda dobro promiješate. Delicija s nježnom citrusnom aromom!
Sastojci
500 – 600 g mandarina
300 – 400 ml vode
1 žličica soli
350 g kristal šećera
350 ml vode
još kristal šećera za valjanje korice
Koraci
Korak 1
Ogulite mandarine, sočno meso pojedite, a koricu sačuvajte. Koricu stavite u lončić, prelijte je s 300 – 400 ml vode i dodajte 1 žličicu soli.
Korak 2
Kuhajte koricu u ovoj otopini do vrenja. Kad zakuha prolijte vodu, a koricu sačuvajte. Ovo radimo kako bi izvukli gorčinu iz korice, kad radimo s narančama postupak je potrebno ponoviti 3 puta, ali za mandarine je dosta prokuhati ih jednom.
Korak 3
Prokuhanu koricu narežite na tanke prutiće. U drugom loncu pomiješajte 350 g šećera i 350 ml vode te pustite da mješavina zakuha, a šećer se otopi. Dodajte pripremljenu koricu i sve kuhajte na laganoj vatri 30 – 40 minuta ili dok korica ne postane lagano prozirna, a sirup jako gust.
Korak 4
Oprezno prebacite koricu na rešetku i ostavite je tako da se ocijedi i malo posuši. Potom koricu uvaljajte u dosta kristal šećera i rasporedite po papiru za pečenje kako bi se do kraja osušila.
Korak 5
Suhu pospremite u teglicu ili vrećicu, možete je dodavati kolačima, napicima ili je naprosto grickati kad vam padne šećer u krvi.